Chokoladecupcakes med kakao- og creamcheese-frosting

I onsdags fyldte min lillebror (som pludselig ikke er så lille længere og nok egentlig aldrig rigtigt har været det) 18 år. Derfor havde han forespurgt, om jeg ville komme hjem tirsdag aften og bage cupcakes til hans klasse. Og har jeg nogensinde sagt nej til muligheden for at bage? Okay ja måske, men i dette tilfælde sagde jeg i hvert fald ja.

Han valgte selv, at det skulle være chokoladecupcakes med frosting. Jeg foreslog dog, at vi brugte frostingen fra den lækre browniekage, da jeg meget bedre kan lide creamcheese-frosting end “den originale” lavet på smør. Og resultatet blev helt fantastisk lækkert! Absolut en anbefalelsesværdig og mundvandsfremkaldende cupcake!

Det er i sandhed chokolade med chokolade på. Men det gør ikke mig noget, så længe det er chokolade. Opskriften på selve cupcakesene kommer fra MissMuffin (men, shhh, jeg fordoblede faktisk chokoladeindholdet – ja, jeg er en chokoladegris).

Vi bagte 36 stk, men jeg skriver kun mængder på til 12-14, da det er en lidt mere anvendelig mængde sådan i hverdagen, hvis I spørger mig.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Chokoladecupcakes med kakao- og creamcheese-frosting

Ingen bedømmelser endnu

Antal: cupcakes


Ingredienser

  • 60 g smør blødt
  • 185 g sukker
  • 1,5 tsk vaniljesukker
  • 1/4 liter kærnemælk
  • 2 spsk kakaopulver
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 100 g chokolade grofthakket

Frosting

  • 50 g smør blødt
  • 15 g kakaopulver
  • 150 g flormelis
  • 100 g flødeost
  • evt. lidt hvid chokolade til pynt

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180º varmluft.
  2. Smør og sukker piskes godt sammen. Hvedemel, vaniljesukker, natron og kakao blandes. Rør skiftevis kærnemælk og de tørre ingredienser i dejen. Vend chokoladestykkerne i mel, så de ikke synker til bunds, og vend dem i dejen.
  3. Fordel 12 papirmuffinsforme i en aluminiumsmuffinform. Fordel dejen heri.
  4. Bag i ca. 20 minutter. Lad kagerne køle helt af.
  5. Pisk smør kakao og flormelis sammen til det ligner krummer. Pisk herefter flødeosten i. Pisk det ved høj hastighed indtil det lysner og holder formen. Tilsæt evt. mere flormelis, hvis det ikke holder formen godt nok (dette er kun relevant, hvis du vil sprøjte frostingen på).
  6. Pynt de kolde cupcakes med frosting. Pynt evt. med revet hvid chokolade.

Kategorier: Efterår, Favoritter, Kage

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!