Chokoladefondant

KATEGORI: 2015-marts, Dessert, Favoritter, Gæstemad, LCHF opskrifter INGREDIENSER: , , , , , , , ,

chokoladefondant-1
Jeg var vist egentligt kommet til at love jer en tærteopskrift, men det skete jo så ikke, så af det kan vi så lære, at jeg skal lade være med at sætte specifikke dage på, hvornår jeg vil udgive ting, fordi det sker sjældent. I skal selvfølgelig nok få opskriften (jeg, jeg siger ikke hvornår!), men i mellemtiden får I altså lige denne her opskrift på en überlækker dessert, da det i mit hoved er et lidt mere passende lørdagsindlæg end en tærte med masser af spinat (om end den dog også var farligt god).

Vi har nok efterhånden fastslået, at jeg er sådan en semi-OCD type, der ikke just har nemt ved at planlægge ting on the fly. Alligevel faldt planlægningen af denne dessert til min venindedate i går på plads ret hurtigt, umådeligt hurtigt, overraskende hurtigt faktisk. Det eneste “krav” vi havde var, at det skulle være noget med chokolade, hvilket vi begge (som alle fornuftige mennesker, forstås!) ret gerne kan lide. Det skulle i øvrigt ikke være noget, der tog alt for lang tid at lave, eller skulle stå på køl længe eller noget, eftersom vi jo var lidt sent ude med den planlægning der.

Jeg har længe haft lyst til at forsøge mig med de her højt roste chokoladefondanter – eller lavakager, eller blødende chokoladekager, eller hvad vi nu vælger at kalde dem. Kært barn har mange navne, og denne dessert var i sandhed et kært barn, som i min dessertbog er kommet for at blive! Jeg ved ikke, hvorfor jeg overhovedet var i tvivl om, hvorvidt det blev godt. Jeg mener, kagen indeholder kun tre (evt. fire) reelle ingredienser, hvoraf alle er nogle af mine yndlingsting at spise: chokolade (duh), smør (dobbelt-duh) og æg. Vi spiffede vores yderligere op med en vaniljecreme på mascarpone og flødeskum og pyntede med rare friske hindbær, og så var vi ellers over månen, som man siger. Bedste fredag længe – og så på en fredag den 13. oven i købet!

Vi blev i øvrigt (meget politisk korrekt) enige om, at grimme kager også er mennesker kager, så grimmekagen (som vi døbte den) i baggrunden fik lov til komme med på billederne sammen med sin lidt pænere søster. Sådan er livet nu engang!

Chokoladefondant
2-3 personer
Print
Ingredienser
  1. * 75 g chokolade (vi brugte en blanding af 70 og 85%)
  2. * 50 g smør
  3. * 2 æg
  4. * 0-2 spsk sukrin gold (se bemærkning nedenfor)
Vaniljecreme
  1. * 1/2-1 dl piskefløde
  2. * 1 stor spiseske mascarpone (kan udelades)
  3. * 1/2 tsk vaniljepulver
Desuden
  1. * friske hindbær eller andre bær
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 200º alm. ovn.
  2. Smelt smør og chokolade sammen. Jeg gav ca. 1 minut i mikrobølgeovnen og rørte herefter, til det hele var smeltet jævnt. Pas på det ikke får for meget. Kan også smeltes over vandbad eller i kasserolle. Lad blandingen køle en anelse, hvis det er blevet for varmt.
  3. Pisk æg lyse og luftige sammen med sukrin gold.
  4. Pisk chokolademassen og æggemassen sammen og fordel i 2-3 portionsforme/ramekiner.
  5. Bag kagerne i ca. 8 minutter. De skal være ret blævrende, når de tages ud.
  6. Mens kagerne bager, piskes fløden til flødeskum sammen med vaniljepulver og herefter piskes mascarponen i.
  7. Server fondanterne med vaniljecreme og friske bær.
Bemærkninger
  1. Sukrin-mængden afhænger af ens sødmepræferencer, og hvor mørk en chokolade man bruger. Jeg vil gerne prøve at lave en helt sukkerfri udgave med 100% chokolade på et tidspunkt, hvor der jo logisk nok skal mere sukrin i, end hvis man bruger ren 70% chokolade.
Opskrift fra/inspireret af Den omvendte verden
Adapted from Den omvendte verden
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/
chokoladefondant-2

 

Indlægget kan indeholde affiliatelinks.


Share on FacebookTweet about this on TwitterPin on PinterestGoogle+Email to someone
4 kommentarer til “Chokoladefondant
  1. Nadia siger:

    “Grimmekagen”… :) :) Hihi… Det er sjov… Nå, men jo, ser virkelig lækkert ud! Er selv helt vild med chokoladefondanter, så kunne være jeg skulle give dine et forsøg :) God weekend.
    – Nadia // lifebynan.dk

  2. Anne siger:

    UHM! De er SÅ gode – det er alt for længe siden de har været i ovnen herhjemme.
    God weekend til dig,
    KH
    Anne

2 Pings/Trackbacks for "Chokoladefondant"
  1. […] spinattærte. Undskyld, rare spinattærte, det er ikke dig, du smagte godt, der kom bare lige noget med chokolade i vejen, og så er det jo op ad bakke for selv den bedste […]

  2. […] Denne her chokoladefondant! Det er snart en uge siden, jeg lavede den, og jeg drømmer stadig om […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>



Hej!
Jeg hedder Xenia,
og det her er min blog.

Hjemme hos Xenia er en LCHF-blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags.

Velkommen til og velbekomme!
Follow on Bloglovin

3 tilfældige fra arkivet…

Om affiliatelinks, sponsorerede indlæg m.m.

Jeg bruger jævnligt affiliatelinks i mine opskrifter og af og til vil der også forekomme sponsorerede indlæg herinde. I fællesskab med reklamerne, hjælper det til, at jeg kan bruge mere tid på bloggen, hvorfor jeg håber, at det er noget, I kan acceptere. Jeg skriver kun indlæg om ting, jeg kan stå inde for, og alle affiliatelinks fører til produkter, jeg selv bruger og er glad for.
Sådan fungerer affiliatelinks

Samarbejde m.m.

Få 5% i rabat ved at skrive 'Xenia' i bemærkningsfeltet på ordren.

Sæsonoversigt

Ingredienser

(36) (2) (17) (5) (2) (2) (7) (2) (5) (20) (40) (5) (42) (59) (2) (22) (2) (9) (39) (2) (55) (2) (6) (33) (7) (11) (7) (3) (2) (3) (2) (5) (9) (2) (17) (16) (5) (2) (12) (42) (4) (8) (6) (2) (52) (72) (43) (11) (3) (60) (7) (2) (24) (8) (4) (9) (8) (4) (29) (46) (13) (10) (26) (16) (2) (2) (7) (41) (8) (4) (4) (3) (3) (4) (3) (3) (2) (12) (15) (12) (18) (32) (2) (5) (58) (2) (12) (12) (2) (21) (9) (2) (2) (23) (15) (13) (3) (11) (2) (3) (4) (67) (3) (5) (8) (159) (2) (11) (6) (13) (21) (12) (11) (29) (2) (4) (12) (3) (2) (2) (15) (2) (16) (2) (4) (7) (2) (2) (31) (2) (2) (9) (25) (5) (26) (3) (4) (2) (9) (3) (3) (3) (17) (12) (3) (36) (33) (47) (3) (2) (104) (4) (3) (17) (11) (23) (6) (2) (40) (13) (4) (64) (8) (92) (16) (4) (4) (9) (16) (3) (11) (3) (24) (69) (5) (2) (5) (7) (37) (3) (4) (5) (15) (2) (7) (4) (32) (7) (8) (3) (2) (7) (2) (2) (14) (2) (41) (22) (4) (58) (6) (2) (16) (6) (2) (44) (21) (6) (11) (18) (33) (7) (34) (18) (13) (118) (14) (2) (2) (6) (10) (4) (7) (2) (3) (2) (3) (6) (2) (25) (3) (3) (12) (8) (5) (2) (2) (2) (6) (2) (9) (5) (5) (3) (2) (2) (5) (8) (7) (2) (2) (8) (9) (32) (2) (5) (4) (4) (5) (37) (6) (12) (9) (18) (5) (4) (189) (54) (23) (4) (3) (8) (26) (26) (50) (13) (2) (39) (2) (2) (10) (66) (2) (65) (54) (2) (14) (2) (2) (2) (6) (5) (2) (2) (3) (3) (5) (15) (2) (68) (8) (6) (32) (4) (5) (7) (2) (4) (3) (6) (5) (2) (60) (49) (7) (2) (2) (2) (22) (3) (5) (29) (2) (3) (19) (188) (3) (15) (5) (12) (25) (3)