Chokoladefudge

I går lavede jeg fudge – i lynversionen med kondenseret mælk – efter Louisa Lorangs ospkrift. Og det blev helt fantastisk godt. Det er desuden virkelig nemt. Når man bruger kondenseret mælk frem for den “rigtige” version, hvor man selv koger fløde og sukker sammen til en bestemt temperatur, går det virkelig hurtigt  – det hele skal bare lige smeltes sammen, hvorefter det skal stå på køl i minimum tre timer, og så er det i princippet færdigt. Jeg valgte så her at pynte med både hvid og mørk chokolade, men der bestemmer man jo helt selv, hvad man gør.

Hvis man ikke har smagt chokoladefudge før, kan det nok beskrives som en blanding mellem chokolade og flødekarameller. De smager først og fremmest af chokolade, men konsistensen er en helt anden – den smelter sådan på tungen på en helt særlig og lækker måde.

Jeg brugte en bradepande på cirka 20×40 cm og jeg tror den var lidt for stor til formålet. Det blev i hvert fald nogle lidt tyndere fudgestykker, end man måske er vant til, men det gør egentlig ikke noget, da det så passer bedre til en mundfuld eller to 🙂 Og så går det jo faktisk også hurtigere med at stivne, så man kan hurtigere komme i gang med at spise det, hvilket i min bog også er et plus 😀

Jeg lavede dobbelt portion i forhold til originalopskriften, så det passede med én dåse kondenseret mælk. Kondenseret mælk kan desuden købes i grønthandlere og efterhånden i en del større supermarkeder. Jeg fandt en distributionsliste fra Nestlé, som I kan se her. Og nu har jeg så én dåse tilbage, da vi købte to. Er der nogen, der har nogle gode forslag, til hvad jeg skal bruge den til? Jeg har selv pønset på denne, men jeg er åben for bedre ideer!

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Chokoladefudge

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stykker
Ca. 50-100 stykker, afhængigt af størrelse

Opskrift efter Louisa Lorang

Ingredienser

  • 400 g mørk chokolade
  • 1 dåse kondenseret mælk 400 ml
  • 50 g smør

Til pynt

  • hvid og mørk chokolade

Sådan gør du

  1. Smelt chokolade og smør sammen med kondenseret mælk i en gryde. Rør, så det ikke sætter sig fast. Pensl en bradepande med smagsneutral olie eller smør og hæld massen heri, når den er helt jævn og blank. Glat overfladen og sæt bradepanden på køl i mindst 3 timer.
  2. Vend fudgemassen ud af bradepanden, når den er stivnet, og pynt med smeltet chokolade i sprøjteposer. Sæt den på køl igen indtil chokoladen er stivnet, og skær den så i passende stykker. Jeg vil anbefale et sted mellem 2x4 og 4x4 cm, men det afhænger selvfølgelig også af højden på fudgen. Gør som I foretrækker.

Noter

Opbevar fudgen i køleskabet.

Kategorier: Jul, Snacks, mellemmåltider & andre lækkerier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!