Chokoladekage uden mel med flødeskum og hindbærcoulis

Chokoladekage uden mel med flødeskum og hindbærcoulis

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at jeg er en sucker for chokolade. Men igen, hvem er ikke det? (*host* min egen mor *host*). Chokolade burde sgu næsten være en menneskeret, hvis I spørger mig! Derfor er chokolade også en af mine “snydeprodukter”, hvis vi kan kalde det dét. Dvs., selv i perioder hvor jeg spiser rent LCHF, er chokolade “i princippet” tilladt, hvis jeg har lyst til det. Så længe det selvfølgelig er den mørke slags, men jeg bryder mig egentlig ikke sådan rigtigt om at spise den lyse rent, og hvid er alt for sødt til mig. Så det er nu for det meste ret nemt at holde.

I forbindelse med denne kage, passer udtrykket less is more helt utroligt godt. Det er vitterligt tit de simpleste ting, der er de bedste! Denne kage indeholder fx kun 4 ingredienser og er alligevel en af de bedste chokoladekager, jeg længe har smagt! Det er da fantastisk 😀

Denne kage og dessert blev serveret som afsluttende punkt i en lækker trerettersmenu, der ikke som sådan var LCHF, kornfri eller noget andet, men det har jo heldigvis intet at sige ift. dessertens vellykkethed. Og jeg kunne sagtens finde på at bruge den som dessert i en ren LCHF-menu på et tidspunkt – det ville den være helt ideel til.

Chokoladekage uden mel med flødeskum og hindbærcoulis
8 personer
Print
Ingredienser
  1. * 200 g god mørk chokolade, min. 70 %
  2. * 200 g smør
  3. * 100-150 g sukrin+
  4. * 6 æg
Hindbærcoulis
  1. * 300 g hindbær
  2. * en sjat citronsaft
  3. * lidt vand
  4. * sødemiddel efter smag
Desuden
  1. * ca. 2,5 dl piskefløde
Sådan gør du
  1. Tænd ovnen på 180º varmluft.
  2. Smelt chokolade, smør og sukrin/sukker i en gryde ved lav varme, indtil du har en helt jævn masse.
  3. Tag gryden af varmen, lad den køle let af og rør herefter æggene i et ad gangen. Hvis du gerne vil have en mere luftig kage, kan du nøjes med at tilsætte æggeblommerne på dette punkt og piske hviderne stive for sig, inden du vender dem i dejen.
  4. Fordel dejen i en springform beklædt med bagepapir eller mindre portionsforme, som jeg gjorde.
  5. Bages i 15-25 minutter (de små fik 15), til en strikkepind lige netop kommer op ren.
Hindbærcoulis
  1. Kog hindbær, citronsaft og vand op i en gryde og lad det simre i 10 minutter. Fjern fra varmen og blend massen.
  2. Pres igennem en si, så du undgår alle de irriterende kerner og smag så til med sukker eller sødemiddel.
  3. Sæt på køl indtil det skal bruges.
Servering
  1. Pynt og server kagerne med pisket flødeskum og hindbærcoulis.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/
Chokoladekage uden mel - smeltning

Chokoladekage uden mel med flødeskum og hindbærcoulis

Chokoladekage uden mel med flødeskum og hindbærcoulis - haps

11 comments

  1. Åh det ser godt ud!! Men hvordan med sukrinen, trænger den kolde smag igennem, eller er den kamufleret?

    1. Jeg tror faktisk ikke, jeg er så følsom over for den dér kolde smag, som andre lader til at være. Jeg kunne godt smage den, men jeg syntes samtidigt at chokoladesmagen var med til at kamuflere den delvist. Men hvis man er følsom over for det, kan man garanteret med fordel bruge sukrin+ eller anden form for sødning i stedet 🙂

  2. Chokolade er også altid et hit her i huset! Hvilken chokolade foretrækker du at bruge til bagning?

    1. Det afhænger faktisk af, hvad jeg bager. Hvis det “bare” er en helt nede-på-jorden bradepandechokoladekage kunne jeg sagtens finde på at bruge den billigste chokolade, jeg kan finde. I en kage, som her, hvor chokoladen er mere fremtrædende, bruger jeg en chokolade, jeg også synes smager godt rent. Lige for tiden er jeg gladest for enten Marabou Premium eller Lindt – 70% chokolader. Toms laver også en god en. Men ja, som udgangspunkt er jeg vist ikke så specifik med hvad jeg bruger 🙂

  3. Det lyder egentlig helt vildt at kun 4 ingredienser kan gøre det, men det giver jo god nok mening 🙂 Den skal prøves i næste weekend, tror jeg!

    1. Ja, det er næsten snyd, at det kan være så nemt 😉 Jeg håber du kunne lide den! 😀

  4. Rigtig god kage! 🙂 jeg bruger sødemidlet stevia sweet crystal i stedet for sukrin – så slipper man for den kolde eftersmag 🙂

    1. Dejligt at du kan lide den 🙂 Jeg bruger også altid et stevia- og sukrin-blandingsprodukt, da det giver en meget bedre smag 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *