Chokoladekage uden mel med flødeskum og hindbærcoulis

Chokoladekage uden mel med flødeskum og hindbærcoulis

Det er vist ikke nogen hemmelighed, at jeg er en sucker for chokolade. Men igen, hvem er ikke det? (*host* min egen mor *host*). Chokolade burde sgu næsten være en menneskeret, hvis I spørger mig! Derfor er chokolade også en af mine “snydeprodukter”, hvis vi kan kalde det dét. Dvs., selv i perioder hvor jeg spiser rent LCHF, er chokolade “i princippet” tilladt, hvis jeg har lyst til det. Så længe det selvfølgelig er den mørke slags, men jeg bryder mig egentlig ikke sådan rigtigt om at spise den lyse rent, og hvid er alt for sødt til mig. Så det er nu for det meste ret nemt at holde.

I forbindelse med denne kage, passer udtrykket less is more helt utroligt godt. Det er vitterligt tit de simpleste ting, der er de bedste! Denne kage indeholder fx kun 4 ingredienser og er alligevel en af de bedste chokoladekager, jeg længe har smagt! Det er da fantastisk 😀

Denne kage og dessert blev serveret som afsluttende punkt i en lækker trerettersmenu, der ikke som sådan var LCHF, kornfri eller noget andet, men det har jo heldigvis intet at sige ift. dessertens vellykkethed. Og jeg kunne sagtens finde på at bruge den som dessert i en ren LCHF-menu på et tidspunkt – det ville den være helt ideel til.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Chokoladekage uden mel med flødeskum og hindbærcoulis

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer


Ingredienser

  • 200 g mørk chokolade min. 70 %
  • 200 g smør
  • 100-150 g sukrin+
  • 6 æg

Hindbærcoulis

  • 300 g hindbær
  • 1 sjat citronsaft
  • lidt vand
  • sødning efter smag

Desuden

  • 2,5 dl piskefløde

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 180º varmluft.
  2. Smelt chokolade, smør og sukrin/sukker i en gryde ved lav varme, indtil du har en helt jævn masse.
  3. Tag gryden af varmen, lad den køle let af og rør herefter æggene i et ad gangen. Hvis du gerne vil have en mere luftig kage, kan du nøjes med at tilsætte æggeblommerne på dette punkt og piske hviderne stive for sig, inden du vender dem i dejen.
  4. Fordel dejen i en springform beklædt med bagepapir eller mindre portionsforme, som jeg gjorde.
  5. Bages i 15-25 minutter (de små fik 15), til en strikkepind lige netop kommer op ren.

Hindbærcoulis

  1. Kog hindbær, citronsaft og vand op i en gryde og lad det simre i 10 minutter. Fjern fra varmen og blend massen.
  2. Pres igennem en si, så du undgår alle de irriterende kerner og smag så til med sukker eller sødemiddel.
  3. Sæt på køl indtil det skal bruges.

Servering

  1. Pynt og server kagerne med pisket flødeskum og hindbærcoulis.
Chokoladekage uden mel - smeltning
Chokoladekage uden mel med flødeskum og hindbærcoulis
Chokoladekage uden mel med flødeskum og hindbærcoulis - haps

Kategorier: Dessert, Gæstemad, Kage, LCHF opskrifter, Mælkefri

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!