Chokoladekugler

Her i weekenden blev jeg ramt af en voldsom og nærmest uovervindelig sukkertrang. Og når man samtidig lider af en voldsom og uovervindelig weekend-dovenskab, skal fantasien på arbejde – eller inspirationslageret. Løsningen på mine cravings skulle dels være noget, jeg allerede havde alle ingredienserne til, og dels noget uden sukker, korn (duh) og generelt særligt mange kulhydrater – ellers ville cravingsene jo aldrig holde op! Og så var det jeg faldt over denne opskrift i min opskriftssamling – mine bønner var hørt! Jeg havde alle de fornødne ingredienser på lager og der er tæt på ingen kulhydrater i dem – kun masser af godt, mættende og blodsukkerstabiliserende fedt. Sådan!

Resultatet smager lidt som en blanding af chokoladetrøfler, havregrynskugler og romkugler på én og samme tid. Konsistensen er ikke som daddelkugler, selv om det måske er svært at se, men snarere i retningen af en lidt blød chokolade. – og så er de altså fyldt med godt med fedt, så det er ikke disse man skal lave, hvis man hører til den fedtfobiske slags 😉

Hvad gør I, når sukkertrangen kommer over jer? (og her tænker jeg selvfølgelig især på løsninger af den sukkerfri slags 😉 )

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Chokoladekugler

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stk

Ingredienser

  • 1/2 dl hasselnødder
  • 100 g kokosmel
  • 2-3 spsk kakaopulver
  • 1 tsk vanillepulver
  • 1/2 - 1 tsk salt
  • 100 g kokosolie
  • 1 dl kokosfløde
  • sæt en dåse kokosmælk (fuldfed, ikke light! i køleskabet natten over eller i fryseren et par timer. Tag den ud, vend bunden i vejret, og åbn fra bunden af - hæld vandet fra og det tykke, der er tilbage, er kokosfløde)
  • 1 økologisk eller pasteuriseret æggeblomme kan udelades
  • sødning efter smag
  • ekstra kokosmel til at trille i

Sådan gør du

  1. Hak hasselnødderne fint i en foodprocessor eller blender. Tilsæt kokosmel, kakao, vanille og salt og kør til det er godt blandet.
  2. Tilsæt så kokosolie, kokosfløde og evt. æggeblomme. Kør, indtil du har en jævn masse. Smag til med din foretrukne sødning.
  3. Sæt massen i køleskabet en time og form dem herefter til kugler. Tril i kokosmel og opbevar på køl.

Kategorier: LCHF opskrifter, Mælkefri, Snacks, mellemmåltider & andre lækkerier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!