Chokolademousse med kokos

chokomousse-2

Det kommer nok ikke synderligt bag på nogen herinde, at jeg er ret glad for chokolade. Det kommer nok heller ikke som nogen voldsom overraskelse, at kokos har en temmeligt stor stjerne i min bog. Ergo giver det jo sig selv, at denne dessert er noget af det bedste, jeg har smagt længe. Ideen var ret så perfekt, og udførelsen indfriede – og oversteg – alle mine forventninger. Jeg elsker, når det sker! Moussens konsistens var faktisk nærmest perfekt. Ikke for tyndtflydende og grænsende til det vamle, men samtidig heller ikke for stiv i det. Ren mousse-perfektion! Og smagen er intens chokolade, der alligevel er velafbalanceret med den milde kokos. Hverken for meget eller for lidt, bare helt herligt.

Jeg ved egentligt ikke, hvorfor jeg ikke har lavet chokolademousse selv før, men det har jeg faktisk ikke. Hverken i denne kokosudgave eller i den klassiske version – altså hvis man ser bort fra Gateau Marcel-versionen og den tofarvede. Og det gør jeg i denne kontekst. Chokolademousse er jo faktisk en af de der desserter, der er ret ideelle set med LCHF-briller på. Chokolade med en god høj kakaoprocent, æg og fløde eller kokosmælk – og så selvfølgelig godt med vanilje, fordi vanilje er enhjørninger og regnbuer og alt andet, der er rart og godt!

Hvis nu man var den frankofile type (som jeg jo faktisk er), kunne man være fristet til at kalde moussen her for “mousse au chocolat et coco”. Mest fordi det lyder så forbandet fint og fantastisk. Jeg gør dog mit bedste på at begrænse pompøsiteten så meget som muligt herinde, så jeg tror bare, vi holder os til den gode danske “chokolademousse – med kokos”. Uanset hvad I vælger at kalde den, vil jeg dog kun på det varmeste anbefale jer, at I prøver den og laver den. Det tager vitterligt nærmest ingen tid, og smagen er næsten så englene synger. Hvad mere vil I ha’?!

P.s. Den seje bloggertype havde nok sørget for at fjerne kondensvand fra glassene – eller helt undgået det i første omgang. Meeeen jeg satser på, at I kender mig godt nok til alligevel ikke at forvente den slags 😉

Edit 26/4-14: Nye billeder 🙂

chokomousse-1

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Chokolademousse med kokos

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer
2 portioner (kan nemt ganges op)

Ingredienser

Til servering

  • kokosflager
  • hakket mørk chokolade

Sådan gør du

  1. Bring kokosmælk, æggeblommer, sukrin+, vaniljepulver og salt i kog i en kasserolle. Lad simre under omrøring i ca. 5-10 minutter, til massen er lækker og cremet.
  2. Hak chokoladen eller knæk i mindre stykker og fordel i en skål. Hæld den varme kokosmælk-blanding over, lad stå et øjeblik, og pisk så sammen til en jævn masse.
  3. Fordel i to serveringsglas og sæt på køl i min. et par timer, så moussen kan sætte sig.
  4. Pynt fx med ristede kokosflager og hakket chokolade ved servering.

Noter

Jeg kan ikke garantere, at resultatet bliver lige så godt og cremet, hvis du bruger en anden kokosmælk end den fra Santa Maria.

chokomousse-3
chokomousse-4

Kategorier: Dessert, Favoritter, LCHF opskrifter, Mælkefri, Påske

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!