Chokoladepavlova med vaniljeflødeskum og jordbær

Vi tager menuen fra i lørdags lidt bagvendt, eftersom jeg vælger at starte med desserten. Sådan er jeg lidt ulogisk ind imellem 🙂 Men I ved jo også allesammen, at desserten alligevel er det bedste af det hele – eller hvad?

Jeg var lidt nervøs for at lave pavlovaer, da jeg havde læst om flere, hvor det gik galt, men mine bekymringer var helt ubegrundede. Jeg bagte begge marengsbunde aftenen før, lod dem hvile natten over i ovnen og pyntede dem lige inden servering. Så i den forstand er det faktisk en ret snedig dessert at lave, hvis man har meget der skal laves på selve dagen også. Af de to pavlovaer jeg lavede (den anden var med almindelig marengsbund, citroncreme og blåbær og kommer en af de næste par dage) var denne klart min favorit – og vist nok den generelle favorit blandt gæsterne. Men helt ærligt. Chokolade, flødeskum, vanilje og jordbær – det er der vist ikke mange, der kan modstå – bortset fra min brors underlige ven, som ikke kan lide jordbær – hvad giver I mig?!

Nå, men aaanyway, her er opskriften 🙂 Jeg lavede en hel bradepande, som nok rækker til ca. 10-14 personer – afhængigt af hvor store dessertmennesker, der er tale om. Opskriften nedenfor er det halve, og smøres i stedet ud i en cirkel med en diameter på ca. 22 cm.

Udskriv
Chokoladepavlova med vaniljeflødeskum og jordbær


Antal: 8 personer
Ingredienser
  • 5 æggehvider jeg brugte pasteuriserede for at undgå at have æggeblommer i overskud, men at dele almindelige hele æg kan også sagtens gå
  • 300 g sukker
  • 3 spsk kakaopulver
  • 1 tsk balsamico eller rødvinseddike
  • 75-100 g mørk chokolade hakket
  • 2,5 dl piskefløde
  • 2 spsk vaniljesukker
  • 250 g jordbær
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 175º varmluft.
  2. Pisk æggehviderne stive - gerne i en røremaskine - til de begynder at danne toppe og holde formen. Pisk sukkeret i lidt ad gangen.
  3. Sigt kakaoen over og tilsæt eddike og chokolade. Vend forsigtigt det hele sammen, til det er godt blandet.
  4. Beklæd en bradepande med bagepapir og fordel marengsen herpå. Spred ud til en cirkel med en diameter på ca. 22 cm (eller, hvis du laver dobbelt portion, til kanten af hele bradepanden).
  5. Sæt marengsbunden i ovnen, skru ned til 150º og bag i 1 time. Sluk herefter for ovnen, sæt ovnlågen på klem med en træske eller lignende, og lad den køle helt af - gerne natten over.
  6. Lige inden servering piskes flødeskummet og vaniljesukkeret vendes i. Fordel flødeskummet ovenpå bunden og pynt med kvarte jordbær.

11 comments

  1. Det må være en meget underlig ven han har!
    Men ååh, hvor ser det lækkert ud – og jeg er helt enig, desserten er bedst og vigtigst!;)

    1. Nemlig! Jeg tror virkelig aldrig før jeg har mødt nogen, der ikke kan lide jordbær – og da slet ikke de danske. Mærkelig type! 😀

  2. Det ser godt nok bare lækkert ud! Det må jeg altså prøve engang 🙂 Din familie må da være ret godt tilfreds med at have dig som kagekyndig til fester 😉 Jeg bagte din opskrift på brownie-cheesecake med hindbærskum til min fødselsdag forleden i stedet for en lagkage, og alle var ellevilde med den! 🙂 Så tak for den opskrift, det bliver ikke sidste gang jeg prøver den.
    – Marianne

    1. Jeg håber da i hvert fald at de sætter pris på det 😉 – Det gør jeg nu selv under alle omstændigheder!
      Ja, den kage er simpelthen så god – oftest foretrækker jeg også diverse kager frem for en decideret lagkage – det er meget mere spændende efter min mening 😀

  3. Hej! Jeg ville bare lige sige, at NU har jeg fået sådan en send-mail-når-der-kommer-svar-på-din-kommnentar-funktion 😉 Håber skidtet virker.

    PS: Det der ser jo alt for lækkert ud!

    1. Herligt! Det gør det en del nemmere, synes jeg 🙂
      Og tak 😀

  4. Hmmm marangs uden sukker = LCHF venlig dessert !

    Mon ikk det kan lykkes ?

    1. Det tror jeg sagtens, det kan, Nanna. Jeg ville nok personligt erstatte med sukrin+ (og så male det fint i en kaffekværn/blender inden), men ren sukrinmelis kan også bruges. Mit råd er dog i hvert fald bare at sørge for, at det er fintmalet, da det grove sukrin efter min erfaring har problemer med at blive ordentligt opløst 🙂 Held og lykke med det! 😀
      P.s. Det skal jeg da helt klart også selv prøve, når de danske jordbær kommer! Tak for inspirationen 🙂

      1. Hej Xenia

        Tusind tak for rådet omkring, at køre sukrinen igennem kaffekværnen ! Jeg lavede denne opskrift igår LCHF style , hvilken dessert , mums ! Og den bliver klart bedre, når de danske jordbær kommer ! For at få mere jordbær/ sommer smag lavet jeg en kold jordbær/hindbær sovs jeg lige blandet med de jordbær jeg havde købt inde servering !

        Tak for en god su venlig blog !

        1. Hej Nanna
          Hvor er det skønt at høre, at det blev en succes! Det lyder i hvert fald også helt fænomenalt og er straks kommet på min inspirationsliste til når vi (forhåbentligt, 7-9-13) får sommer om ikke så længe 😀
          Og velbekomme da! 🙂
          ~Xenia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *