Chokoladet chokoladelagkage

Efter at min instagram og diverse andre sociale medier hele weekenden har været fyldt med teasere om de kager, jeg lavede til min fødselsdag i lørdags, må det nu være på tide at komme med den første opskrift. Fordi dem skal I altså virkelig have, synes jeg! Nu er det jo ikke som sådan fordi jeg spiser 100% LCHF hele tiden, men da jeg planlagde menuen til i lørdags, havde jeg alligevel lyst til at lave noget, som jeg kunne spise med god samvittighed, hvis det var det humør jeg var i. Hvilket det faktisk endte med, men det er en anden historie.

Til hovedret endte jeg forresten med at lave kylling i peanutbuttersauce, som jeg lavede første gang for lidt over et år siden med stor succes. Det er en lækker ret + den er nem at lave i god tid og til mange. Jeg serverede det lidt i stil med noget ristaffel – med diverse toppings, man selv kunne blande. Blandt andet havde jeg snittet en bunke kål, som jeg selv brugte i stedet for ris, der var peanuts, babymajs, ananas, reven gulerod, ristet kokos, rosiner, peberfrugt – og selvfølgelig ris til de “normaltspisende”. Dejligt måltid!

Og så til dessert var der selvfølgelig kage – denne og en anden, som I får opskriften på lidt senere. Begge kager er helt kornfri og indeholder meget lidt sukker. I denne chokoladelagkage er der sukker i chokoladen, fordi jeg er for nærig/fattig til at købe den sukkerfrie slags. Men det kan man selvfølgelig snildt gøre, og så er resultatet altså en helt sukkerfri kage. Til gengæld er der naturligvis sødemidler i – ellers ville det blive en noget kedelig kage 😉 Jeg brugte en blanding af et sødemiddel købt i Sverige, der hedder Stevia Strø, og som vist svarer til Sukrin+, og flydende hermesetas. Sidstnævnte indeholder dog kemiske sødemidler, så der kan man selv vælge, hvad man synes. Man kan evt. prøve at erstatte med (flydende) stevia eller yaconsirup. Gør som I vil – I kan selvfølgelig også bare lave kagen med sukker, hvis alt det dér sukkerfrie gejl er noget vrøvl i jeres ører 😀

Resultatet bliver en vildt lækker chokoladet chokoladekage – den smager af chokolade med stort C, hvilket er kræs for mig! Man kan selvfølgelig skrue ned for chokoladesmagen ved at bruge en chokolade med lavere kakaoindhold til flødeskummet – men det ville egentlig være en skam, hvis I spørger mig 😉

Det bliver en meget stor kage – især fordi den mætter helt vildt. Det er altså det, der er resultatet, når man ikke bruger sukker og mel! Selv jeg, som ellers normalt bryster mig af at kunne spise godt til, når det kommer til kage, kunne kun lige klemme et lille stykke ned af hver slags kage – og så var jeg altså også MÆT!

Selve basiskagen i denne og den anden kage er den samme – og det er én, jeg kommer til at bruge ofte fremover. Nu har jeg jo alligevel testet den af flere gange, for at få den perfekte opskrift – så skal det jo ikke gå til spilde 🙂

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Chokoladet chokoladelagkage

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stykker


Ingredienser

Kagebunde

  • 6 æg
  • 200 g sukrin+
  • 150 g smør smeltet
  • 600 g creme fraiche
  • 125 g kokosfibermel
  • 3 spsk loppefrøskaller
  • 3 tsk bagepulver
  • 6 spsk kakaopulver

Chokoladeflødeskum

  • 300 g mørk chokolade
  • 1 liter piskefløde
  • evt. lidt <a href="http://www.partner-ads.com/dk/klikbanner.php?partnerid=16611&amp;bannerid=28589&amp;htmlurl=http://lchfbutikken.dk/shop/sweet-drops-stevia-325p.html" target="_blank">flydende stevia</a>
  • ekstra chokolade til pynt

Sådan gør du

  1. Start evt. med at male Stevia Strø/sukrin+ til fint pulver i en kaffekværn eller blender. Jeg har tidligere prøvet, at kornene ikke blev ordentligt opløst og derfor "knasede" - ikke optimalt.
  2. Smelt smørret og lad det køle let af.
  3. Pisk æg og sødestof med en elpisker, til det er lyst og luftigt.
  4. Sigt kokosmel, kakaopulver og bagepulver i dejen (dette glemte jeg, hvorfor min kage er prikket). Tilsæt de resterende ingredienser og bland godt. Lad dejen hvile i 10 minutter, mens ovnen forvarmes til 180º varmluft.
  5. Rør dejen igennem efter de ti minutter og fordel så i en springform beklædt med bagepapir. Jeg plejer at sætte et stykke bagepapir fast mellem den løse bund og siderne - så får kagen en fin form og er samtidig nem at løsne fra bunden.
  6. Bages i ca. 1 time eller til et træspyd kommer op ren og den føles gennembagt, når du trykker let på den. Dæk evt. kagen til med lidt staniol, hvis den bliver for mørk, inden den er færdig.
  7. Lad kage køle helt af.
  8. Hak den mørke chokolade.
  9. Opvarm langsomt fløden ved lav varme. Lige inden den når kogepunktet, tages det af varmen, og hældes over chokoladen. Rør rundt, indtil al chokoladen er smeltet og din chokoladeganache er fin og jævn. Smag evt. til med lidt sødemiddel, hvis den er for kraftig i smagen.
  10. Sæt på køl og lad den blive helt kold.
  11. Når både kagebund og ganache er kold, kan kagen samles og pyntes. Del kagen i tre kagebunde - evt. ved hjælp af en fiskesnøre eller lidt ståltråd.
  12. Pisk ganachen til skum med en elpisker.
  13. Fordel chokoladeflødeskummet mellem bundene og brug resten til at dække og pynte kagen med. Lav nogle chokoladespåner med ekstra chokolade og drys på toppen.

Kategorier: Dessert, Gæstemad, Kage, LCHF opskrifter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!