Chokoladetærte med oreo-bund

I går holdt jeg som bekendt fødselsdag for min familie. Hovedretten har jeg jo allerede fortalt jer om. Det var nemlig ristaffel med kylling i karry- og kokossauce, ris og en masse toppings. Alle dem jeg har foreslået i opskriften, plus et par ekstra, som nogen af jer var så venlige at foreslå. Og det faldt vist i ret god jord, så det er jo herligt.

Til dessert havde jeg valgt at lave et tærtebord. Jeg lavede i alt fire forskellige tærter. Og som altid skød jeg lige lidt for højt i forhold til mængden, så der var flere af gæsterne der fik næsten en hel tærte med hjem :-O Men ideen og udførelsen var dog rigtig god – det havde nok bare været rigeligt med 2 af hver slags i de lidt mindre aluforme svarende til ca. 1 normal størrelse tærte.

Af de fire tærter, som jeg lavede, stammer tre fra The Hummingbird Bakery kagebogen – den bog er og bliver altså min kagebibel. Den sidste fandt jeg på en blog. Og nå ja, de fire tærter var hhv. en æbletærte med marcipan, en limetærte med kiksebund, en pecantærte og denne chokoladetærte med oreo-bund. Chokoladetærten var (surprise, surprise) min favorit, skarpt forfulgt af pecantærten. Lime- og æbletærten kom nok på en delt tredjeplads – afhængigt af om limetærten spises køleskabskold, for så smager den altså bedre. Men mere om det senere. I løbet af de næse par dage får I selvfølgelig alle opskrifterne, men her starter vi lige med chokoladetærten.

Den oprindelige opskrift er egentlig en Mississippi Mud Pie, men eftersom jeg gerne ville have en helt chokolade-i-chokolade-med-ekstra-chokolade-agtig-tærte, valgte jeg at lave en bund af oreos i stedet. Derfor er det ikke længere helt korrekt at kalde den Mississippi Mud Pie – men fyldet er helt sikkert derhen ad. Under alle omstændigheder er det i hvert fald en fantastisk chokoladetærte. Den serveres med flødeskum, hvilket jeg havde ved siden af alle tærterne sammen med creme fraiche. Hvis man bare laver tærten som ene dessert, kan man med fordel piske fløden lige inden servering og fordele den pænt ovenpå tærten og pynte med chokoladespåner. Det giver lige den sidste prik over i’et 🙂 Tærten ville forresten sikkert også være herlig med lidt vaniljeis til.

NB: jeg lavede halvanden portion af nedenstående, så vær opmærksom på at mængderne på billederne derfor også er lidt større.

Chokoladetærte med oreo-bund
1 stor tærte eller 2 mindre aluforme
Print
Oreo-bund
  1. * 24 oreo-småkager (ca. 275 g)
  2. * 55 g smør
Fyld
  1. * 150 g mørk chokolade 70%
  2. * 50 g smør
  3. * 1/4 dl lys sirup
  4. * 6 æg
  5. * 300 g lyst muscovadosukker
  6. * 1 tsk vaniljeessens
Til pynt
  1. * 3 1/2 dl piskefløde
  2. * ekstra chokolade til spåner
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 170º varmluft.
  2. Smelt smørret. Hak oreos fint i en foodprocessor el.lign. og bland med smørret. Pensl en-to tærteforme med lidt rapsolie og fordel krummerne heri. Vælg selv om du vil trykke dem op ad kanten også - det gjorde jeg ikke. Tryk bunden godt sammen og bag den i ca. 10 minutter.
  3. Smelt chokolade sammen med smør og sirup over vandbad. Lad herefter blandingen køle lidt af.
  4. Pisk æg, sukker og vanilje sammen til det er godt blandet. Rør herefter ved lav hastighed den nu kun lune chokoladeblanding i. Det er vigtigt at chokoladeblandingen ikke er for varm, da æggene ellers vil stivne. Rør til det er jævnt.
  5. Hæld fyldet ovenpå bundene og bag i ca. 30-40 minutter. Tærten skal være fast, men stadig en anelse blød i midten. Lad tærten afkøle lidt, dæk den til og sæt den herefter på køl natten over.
  6. Inden servering piskes fløden til skum og fordeles i pæne toppe oven på tærten. Pynt evt. med chokoladespåner.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/

6 comments

  1. Marian Neerup Larsen

    Hold fast hvor ser den god ud! Fristende og syndig som kage skal….. mums!

  2. Hold nu op den smager fantasktisk! Jeg lavede den i går og den var en stor succes..

  3. Hej
    Kan tærten fryses? Overvejer at lave den til min datters konfirmation.
    Vh Mette

    1. Hej Mette
      Jeg har ikke prøvet selv at fryse tærten – umiddelbart ville jeg dog ikke selv turde det, da jeg er bange for at bunden ikke vil forblive sprød, og det er synd, synes jeg. Men du burde kunne lave bunden færdigt helt op til tidspunktet, hvor den skal bages, og så altså fryse den ubagt. Så vil du da kunne spare lidt på dét punkt 🙂

  4. Åhhhh gud, jeg døde lige lidt der! Hvad sker der for, at du har sådan en lækkerbisken ude i sidepanelet????? Jeg ved da ikke hvad det ligner! Sagde sukkerjunkien 😀

    1. Haha, sorryyy – men jeg må jo gøre et eller andet for at lokke folk til 😉
      Apropos – denne her tærte kunne da snildt laves i en lækker LCHF-udgave – bare med en anden slags bund (evt. noget mandelværk ligesom ved cheesecakes) og andet sødestof og så er man good to go! Det skriver jeg mig da vist liiige bag øret! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *