Citron- og chiamuffins

citronchiamuffins-2

Bagværk behøver ikke altid være überpænt og kogebogsforsideegnet, synes jeg. Nogle gange må det gerne bare være så rørende nemt, at dejen vitterligt bare skal røres sammen i en enkelt skål og i ovnen. Så enkle er disse muffins for eksempel. Det eneste, de kræver, er en skål og et piskeris og efter en halv time max har du friskbagte citronmuffins. De klassiske birkes er skiftet ud med chiafrø i denne opskrift, hvilket giver et ekstra skud af sundhed og i øvrigt er med til at give en ret fin og fast konsistens på kagerne. De er nemlig lavet primært på kokosfibermel, og det kan nogle gange godt være lidt skørt at bage med, synes jeg, så der er det godt med nogle ting, som holder lidt bedre sammen på det. Kager med kokosfibermel bliver ret nemt tørt og sært porøst, så det er om at holde tungen lige i munden, når man bager med det. Det kræver bl.a. flere æg end normalt og generelt mere væske. Denne opskrift er god, synes jeg, så nu har jeg da én undskyldning for at få brugt noget af alt det kokosfibermel, jeg efterhånden har i skabene!

Smagen er sød og frisk og med en god smag af citrus og en undertone af kokos. Hvis man er vild med kokos, kan man fint gå all out med både kokosmælk og kokosolie med smag. Disse muffins er mejerifri netop af den grund, så god for jer, der undgår mælkeprodukter. Foretrækker man sit bagværk mindre kokostungt, kan man bruge en anden type mælk og enten kokosolie uden smag eller smør. 

Og meget mere er der vist egentligt ikke at sige om den sag! Er du til kage med citron, er disse for dig! Foretrækker du snarere de mere vilde kager, skal du måske springe disse ret simple og hverdagsagtige muffins over 🙂

citronchiamuffins-1

P.s. Jeg skal snart flytte, så jeg sælger lidt ud af noget af mit habengut. Kig meget gerne forbi min salgsprofil på Instagram og se, om der måske er noget for dig 🙂

Opskriften indeholder reklame i form af affiliatelinks. Hvis du køber ingredienser eller andet via mine links, koster det ikke mere for dig, men jeg tjener en lille sum pr. køb. I kender nok efterhånden the drill 😉

0 fra 0 stemmer
Udskriv
Citron- og chiamuffins

Originalopskrift fra The Iron You

Rækker til 8-12 muffins, afhængigt af størrelse

Antal: 8 stk
Ingredienser
  • 50 g kokosfibermel
  • 2 spsk fiberHUSK
  • 2 spsk chiafrø
  • 1/2 tsk natron
  • 1/2 tsk salt
  • 1/4 tsk vaniljepulver
  • 2 usprøjtede citroner fintrevet skal heraf
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 spsk æblecidereddike
  • 1 dl kokosmælk eller anden slags mælk
  • 1 dl fibersirup gold eller anden sirup
  • 4 æg
  • 50 g kokosolie smeltet
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 180º varmluft.
  2. Sigt de tørre ingredienser i en skål og pisk herefter de resterende ingredienser i, til du har en jævn dej uden klumper.
  3. Fordel dejen i 8-12 muffinsforme, så de er fyldt ca. 3/4.
  4. Bag i 20-25 minutter, eller til de er gennembagte og gyldne.
  5. Afkøl.

citronchiamuffins-4
citronchiamuffins-3

4 comments

  1. Strikkehansen

    Her i vandkantsudkantsdanmark kan man ikke fluks skaffe forsyninger når bagetrangen kommer over én, så da jeg kun havde 30 gram fiber gold tilbage brugte jeg 50 gram sukrin gold osse. Kokosmælk er ikke lige mig så jeg brugte piskefløde i stedet. De blev rigtig gode og så har jeg lidt lækkert i fryseren til en anden dag 🙂

    1. Dejligt at du kunne bruge opskriften! 😀

  2. Christina Mortensen

    Nøj, hvor er de bare gode. Jeg har altid været vild med citron, så de her skulle da prøves. Det er den bedste lchf kage jeg har smagt og de første mine børn også har kunnet lide. Tak for en super opskrift som vil blive flittigt brugt herhjemme.

    1. Dejligt, at de faldt i god jord, Christina! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *