Citron- og ingefærkylling med blomkålstabouleh og yoghurtcreme med tahin

I lørdags havde grillen herhjemme sin sæsonstart – en spontan idé udviklede sig pludseligt i den retning. Generelt har jeg besluttet at jeg i år skal være bedre til at grille også selv om der “bare” er tale om et par kyllingespyd eller lignende – det behøver ikke nødvendigvis være en stor produktion hver gang, har jeg besluttet! Og så skal jeg grundlæggende bare blive bedre til at grille, for det er altså bare ikke en af mine spidskompetencer, kan jeg godt afsløre! Har I nogle gode tips og råd?

Til trods for mine manglende evner udi grillkunsten blev disse spyd dog ret herlige. Citron og ingefær er jo en genial kombi og blomkålstaboulehen var det perfekte skønne sommerlige tilbehør – den bliver en genganger her i de kommende måneder, tør jeg godt love. Yoghurtcremen var et forsøg, som egentligt endte ret godt. Tit spiser man jo nok hummus til retter med tabouleh for at holde den mellemøstlige stil, men jeg spiser jo ret begrænset med bælgfrugter og havde lige fået chili con carne med bønner dagen før, så yoghurtcremen gav mig tahinsmagen uden kikærterne. Smart! 😀 En tzatziki havde nu også været god dertil, hvis man ikke lige er til tahin 🙂

Taboulehen var inspireret af Janes “LCHF – spis dig mæt og glad” 🙂

Retten bliver forresten kun bedre af at blive spist udendørs – al fresco spisning er et tydeligt tegn på at det meget snart er rigtigt sommer! ☀

 


 

Citron- og ingefærkylling

4 personer

 

* 600 g kyllingeinderfilet

* 6-12 grillspyd

 

Marinade:

* 50 g smeltet smør

* skallen af 1 citron

* ca. 1 spsk revet ingefær

* 1 spsk soja

* saften af 1/2 citron

* salt og peber

 

Bland alle ingredienserne til marinaden og mariner kyllingen heri i mellem 30 minutter og 2 timer – ikke mere, så vil citronen begynde at “tilberede” kyllingen.

Læg grillspydene i blød i vand i en times tid, så de ikke brænder.

Sæt kyllingen på spyd – ca. to inderfileter til hvert spyd.

Grill kyllingespyddene på grillene eller steg dem i ovnen ved 220º i ca. 15-20 minutter.

 


 

Blomkålstabouleh

4 personer

 

* 1 blomkål

* 150 g tomater

* 1 agurk

* 1 bundt persille

* 1 bundt mynte

* 1 stor håndful frisk spinat/babyspinat

* 3 spsk olivenolie

* saften af 1/2 citron

* salt

 

Hak blomkålen på en foodprocessor eller riv den på et rivejern til en couscouslignende størrelse.

Skær tomater i tern. Fjern evt. kernerne fra agurk og skær også i små tern. Hak persille, mynte og spinat fint.

Bland alle grøntsager og vend med olivenolie, citronsaft og salt.

 


 

Yoghurtcreme med tahin

ca. 4 personer

 

* 2 dl græsk yoghurt

* 3 spsk tahin

* saften af 1/2 citron

* 1 spsk finthakket persille

* 1 spsk finthakket mynte

* salt og peber

* sødning efter smag 

 

Bland alle ingredienser og smag til med salt, peber og sødning.

 


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *