Citronmåne

Fredagskage: citronmåne

Opskriften her er den dragende citronmåne fra “Greven, kammerjunken og den dragende citronmåne” – og den er virkeligt dragende. Den er super lækker. En rigtigt dejlig krumme og fyldig smag med en frisk citronsmag, som fuldender det hele. Glasuren hældes på, når kagen lige er kommet ud af ovnen, og køler sammen med kagen, hvilket gør at den bliver dejligt sprød. Lækkert. Jeg har faktisk aldrig rigtigt smagt købe-citronmåner, så jeg kan desværre ikke fortælle om/hvor meget bedre den er. Men min mor siger at den var meget bedre – hæhæ.

 

1 springform, D: 27 cm

* 250 g blødt smør

* 350 g sukker

* 4 æg

* fintrevet skal af 2 usprøjtede citroner

* 325 g hvedemel

* 1,5 tsk bagepulver

* 1 dl mælk

 

 

Glasur:

* saft af 1 citron

* 115 g flormelis

 

Tænd ovnen på 200º.

Smør og sukker piskes sammen. Tilsæt æggene et ad gangen. Herefter røres citronskal i – jeg rev den bare direkte ned i skålen. Husk at lade være med at tage for meget af det hvide – kun det gule. 

Fredagskage: citronmåne

Sigt mel og bagepulver i og vend rundt. Til sidst røres mælken i. Pensl en springform – jeg brugte silikone – med rapsolie (eller smør). Fordel dejen heri og bag mindst 35 min. Jeg gav den dog omkring 50 minutter, tror jeg. Måske det skyldes silikoneformen – en af metal ville nok lede varmen bedre 🙂

Fredagskage: citronmåne

Glasuren røres sammen mens kagen bager. 

Fredagskage: citronmåne  

Når kagen er færdigbagt, prikkes huller i toppen og glasuren hældes over. Lad kagen køle helt af.

Fredagskage: citronmåne

5 comments

  1. Det lyder da rimelig simpelt, den tror jeg at jeg vil bage, når der kommer penge igen. Bliver jo for søren helt sulten af at læse om den 😛 ELSKER citronmåne!

  2. Den er nemlig rigtigt simpel! Hvis man ikke er en bagehaj eller bare gerne vil have noget nemt, er den et rigtigt godt udgangspunkt, fordi man ikke skal stå og ordne alt muligt fyld ved siden af. Den er også nem, fordi glasuren jo bare hældes på, mens den er varm, frem for at man skal vente på at den køler af 🙂 Jeg har faktisk aldrig rigtigt spist så meget citronmåne, men jeg elsker friskheden i denne i hvert fald, så det bliver nok ikke sidste gang, jeg laver den 🙂

  3. købe citronkage er ikke noget at råbe hurra for, det er ligesom saharas ørken, denne ser dejlig og saftig ud, er hver at prøve:)

  4. hvad koster kagen???

    1. Jeg tror ikke helt jeg forstår hvad du mener 🙂 Tænker du på hvad det koster i råvarer at lave den måske?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *