Citronsnitter med kokosbund

Til min families påskefrokost i lørdags stod jeg blandt andet for desserten. Vi havde droppet ostebordet (hvilket jeg absolut ikke brokker mig over) til fordel for en mere kageagtig dessert, og jeg endte med at bage to kager. Én, hvor jeg fik brugt noget nougat og marcipan, som jeg havde fået tilsendt fra Odense (Marcipan, forstås) – til de “normaltspisende” – og en LCHF-version, som jeg også kunne spise selv. Nu er det jo ikke fordi jeg spiser 100% LCHF – eller 90% for den sags skyld. Men jeg kan godt lide at have muligheden for at holde det – og det gjorde jeg faktisk i lørdags – med undtagelse af én enkelt bid af nougatlagkagen, som kun bekræftede mig i, at nougat altså bare ikke er min kop te. Så var det jo så nemt! 😀

Lige så snart jeg fik at vide, at jeg fik desserthatten i lørdagens anledning, vidste jeg, at ét af indslagene skulle være noget citronagtigt. Er en lækker syrlig og frisk citronsmag ikke bare noget af det mest påske-agtige, man kan forestille sig? Eller er det bare mig, der har det sådan? I hvert fald endte jeg hurtigt på disse lemon bars, som jeg havde set tidligere hos den fine Green Kitchen Stories. I den originale opskrift sødes der med ahornsirup, men jeg udskiftede med en blanding af sukrin gold og yaconsirup. Du kan også bruge rent sukrin gold (eller andet sukrin), hvis du vil have noget, der slet ikke påvirker dit blodsukker. Jeg valgte dog at “leve” med en smule sirup for både smagens og konsistensens skyld. Alt i alt blev de et hit, syntes jeg! Næste gang vil jeg dog nok lave dobbelt fyld, da det var lige tyndt nok – og så vil jeg sørge for ikke at give dem for længe – de må faktisk gerne være til den snaskede side, efter min mening 😀

Hvad er den ideelle påskedessert for dig?

Udskriv
Citronsnitter med kokosbund


Antal: 30 stk
Ingredienser
Kokosbund
Citronfyld (lav evt. dobbelt portion)
  • 3 æg
  • 2 æggeblommer
  • 50-75 g sukrin gold afhængigt af hvor stor din søde tand er!
  • 1-2 spsk fibersirup gold eller yaconsirup
  • 1 citron saften og skallen herfra
  • 35 g mandler malet til mel
Pynt
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 160º varmluft.
  2. Smelt kokosolien i en gryde ved svag varme. Tilsæt sukrin gold, yaconsirup, kokosmel, fintmalede mandler og salt. Bland godt.
  3. Fjern fra varmen og tilsæt æggehviderne til blandingen, mens du rører i ca. et minut. Du har nu en ret klistret blanding.
  4. Beklæd en bradepande på ca. 30x20 cm med bagepapir og pres kokosmassen ud i et jævnt lag i bunden. Bag i ca. 10-12 minutter.
  5. Forbered imens fyldet.
  6. Pisk æggene og æggeblommerne med en elpisker indtil de er godt luftige. Tilsæt de resterende ingredienser og pisk i et par minutter.
  7. Hæld blandingen over den bagte bund og bag i 16-19 minutter, eller indtil kanterne er gyldne og midten lige nøjagtigt har sat sig.
  8. Afkøl i mindst et kvarter, inden de skæres ud i passende stykker.
  9. Sigt kokosfibre over og server.

15 comments

  1. Jeg er helt enig i, at citron er en påskeklassiker! Det gjorde også, at jeg producerede de her søde små kager lige før påske: http://bakedbyblondie.bloggersdelight.dk/2013/03/little-lemon-marzipan-easter-cakes/
    De her ser også enormt gode ud, og elsker sukrin! 🙂
    – Frida

    1. Uhm, de lyder også gode – men jeg er nu også til fals for langt det meste med citron! 😀
      Sukrin er i hvert fald en supergod løsning, hvis man gerne vil undgå “rigtigt” sukker 🙂

  2. Uhh bunden lyder jo lidt a la toppingen på drømmekage.. Der er ingen tvivl om at jeg vil elske denne kage! og uden at have smagt den så har du helt sikkert ret… dobbelt fyld (ud fra en logik om at man aldrig kan få for meget fyld! :D)

    1. Ja, den bliver lidt mere snasket, men smagen er klart derhen ad 😀
      Og nemlig! Fyldet er jo klart det bedste i stort set alle sammenhænge 😉

  3. Uhm, elsker både kokos og citron – er sikker på de smager skønt!

    – Anne

    1. Nemlig! Det gjorde de helt bestemt 😀

  4. Uhh de ser absolut gode ud! Jeg følger da ellers med hos GKS men synes ikke lige jeg kan huske denne opskrift – så er det jo godt du kan bringe den videre 🙂
    Det skal i hvert fald prøves!
    Blev der noget tilovers så du kan sige hvordan den er dagen efter? Tænker lidt om jeg skal prøve at bage den til den fest vi skal holde, men det kræver den kan holde sig i hvert fald en dag eller to…

    1. Nogle gange får man jo lige overset en enkelt eller to 😉
      De var superfine dagen efter også, så det kan du roligt gøre 😀

  5. Uhmm… gad vide om man kan tilføje et lag smeltet chokolade bare fordi at koos og chokolade går så godt sammen ?
    Din pandekage kage er helt sikkert på min to do liste – snarest. Er der i grunden stor forskel på sukrin og sukrin gold ?
    Tak for nogle virkelig lækre opskrifter.

    1. Altså jeg lever i hvert fald efter devisen at alt er bedre med chokolade – alt! Haha! Når det så er sagt, tror jeg faktisk ikke at jeg selv ville putte chokolade i snitterne her – lige (mørk) chokolade sammen med citron synes jeg personligt ikke er den bedste kombi, men hvis du har det anderledes, så gør det endelig. Hvis du kan få fat i noget sukkerfrit hvid chokolade, tror jeg det kunne være fantastisk deri 🙂
      Pandekagekagen kan klart anbefales – håber det bliver en succes, hvis du får det lavet 🙂
      Sukrin og sukrin gold søder lige meget – forskellen ligger dels i smagen og dels i indholdet. Sukrin gold har en lidt “mørkere” smag – lidt henad brun farin – som jeg er ret glad for i kager. Ren sukrin smager mest bare sådan “rent sødt”, hvis det giver nogen mening. Begge arter har en kold eftersmag, som nogle ikke kan snuppe – jeg kan sagtens abstrahere fra den, så længe jeg ikke bruger det i for store mængder 🙂 Sukrin består bare af sukkeralkoholen erythritol, mens sukrin gold indeholder erythritol, stevia samt et par andre sødestoffer 🙂
      Håber det hjalp – og velbekomme da!

  6. Den ser skøn ud, vil den kunne holde sig lækker, hvis den bliver lavet aften iden den skal spises?

    Mvh
    Mai-Britt

    1. Jeps, det kan de sagtens klare 🙂

  7. Hejsa. Først og fremmest! Rigtig skøn blok! 😀 – Jeg benytter mig meget af din og Madbanditten! 😀 Jeg er ligegyndt at ligge min livsstil om på LCHF principperne og er igennem første uge og nyder det 🙂

    Jeg tænkte, tror du man kan komme andet fyld i fx most hindbær eller noget for eventuelt en anden variant 😀 Har ikke prøve disse endnu, men de skal klar laves! Specielt fordi jeg er en hyggespiser – så det er altid rart med noget der er godt ‘tilladt’ og tilmed meget sundere end en fx en hindbærsnitte :p

    1. Tak for de pæne ord, Mette!
      Jeg er overbevist om, at bunden også snildt kan gå med andet fyld – måske bare ikke noget, der er alt for vådt. Lad mig det endelig vide, hvis du prøver noget godt! 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *