Citronsnitter med kokosbund

Til min families påskefrokost i lørdags stod jeg blandt andet for desserten. Vi havde droppet ostebordet (hvilket jeg absolut ikke brokker mig over) til fordel for en mere kageagtig dessert, og jeg endte med at bage to kager. Én, hvor jeg fik brugt noget nougat og marcipan, som jeg havde fået tilsendt fra Odense (Marcipan, forstås) – til de “normaltspisende” – og en LCHF-version, som jeg også kunne spise selv. Nu er det jo ikke fordi jeg spiser 100% LCHF – eller 90% for den sags skyld. Men jeg kan godt lide at have muligheden for at holde det – og det gjorde jeg faktisk i lørdags – med undtagelse af én enkelt bid af nougatlagkagen, som kun bekræftede mig i, at nougat altså bare ikke er min kop te. Så var det jo så nemt! 😀

Lige så snart jeg fik at vide, at jeg fik desserthatten i lørdagens anledning, vidste jeg, at ét af indslagene skulle være noget citronagtigt. Er en lækker syrlig og frisk citronsmag ikke bare noget af det mest påske-agtige, man kan forestille sig? Eller er det bare mig, der har det sådan? I hvert fald endte jeg hurtigt på disse lemon bars, som jeg havde set tidligere hos den fine Green Kitchen Stories. I den originale opskrift sødes der med ahornsirup, men jeg udskiftede med en blanding af sukrin gold og yaconsirup. Du kan også bruge rent sukrin gold (eller andet sukrin), hvis du vil have noget, der slet ikke påvirker dit blodsukker. Jeg valgte dog at “leve” med en smule sirup for både smagens og konsistensens skyld. Alt i alt blev de et hit, syntes jeg! Næste gang vil jeg dog nok lave dobbelt fyld, da det var lige tyndt nok – og så vil jeg sørge for ikke at give dem for længe – de må faktisk gerne være til den snaskede side, efter min mening 😀

Hvad er den ideelle påskedessert for dig?

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Citronsnitter med kokosbund

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stk


Ingredienser

Kokosbund

Citronfyld (lav evt. dobbelt portion)

  • 3 æg
  • 2 æggeblommer
  • 50-75 g sukrin gold afhængigt af hvor stor din søde tand er!
  • 1-2 spsk fibersirup gold eller yaconsirup
  • 1 citron saften og skallen herfra
  • 35 g mandler malet til mel

Pynt

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 160º varmluft.
  2. Smelt kokosolien i en gryde ved svag varme. Tilsæt sukrin gold, yaconsirup, kokosmel, fintmalede mandler og salt. Bland godt.
  3. Fjern fra varmen og tilsæt æggehviderne til blandingen, mens du rører i ca. et minut. Du har nu en ret klistret blanding.
  4. Beklæd en bradepande på ca. 30x20 cm med bagepapir og pres kokosmassen ud i et jævnt lag i bunden. Bag i ca. 10-12 minutter.
  5. Forbered imens fyldet.
  6. Pisk æggene og æggeblommerne med en elpisker indtil de er godt luftige. Tilsæt de resterende ingredienser og pisk i et par minutter.
  7. Hæld blandingen over den bagte bund og bag i 16-19 minutter, eller indtil kanterne er gyldne og midten lige nøjagtigt har sat sig.
  8. Afkøl i mindst et kvarter, inden de skæres ud i passende stykker.
  9. Sigt kokosfibre over og server.

Kategorier: Kage, LCHF opskrifter, Mælkefri, Påske

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!