Clubsalat med kylling, bacon, ananas og karrydressing

clubsalat-2

Jeg har faktisk aldrig været særligt vild med sandwicher. Altså da jeg stadig spiste brød sådan på daglig basis, kunne jeg da godt klemme en ned, hvis det nu lige var det, der var. Men det var aldrig rigtigt noget, jeg selv lavede, eller noget jeg bestilte, når man var ude. Det der med lige at købe en sandwich fra et eller andet sandwich-sted kan jeg fx ikke se charmen i. Jeg tror primært, det har noget at gøre med, at jeg som udgangspunkt ikke er så vild med “kold mad” (ja, det er et ret vidt begreb, det ved jeg godt). Og en sandwich er så meget lig en burger, toast eller lignende, blot i kold udgave, at jeg til enhver tid ville foretrække den varme udgave!

Men det betyder jo ikke, at nogle sandwicher ikke kan være ret godt fundet på, sådan rent fyldmæssigt. Og heldigvis er der jo absolut intet i vejen for, at man bare kan nøjes med fyldet i så fald (det har jeg fx også tidligere gjort her). Faktisk vil jeg næsten vove at påstå, at det er både nemmere, lækrere og sundere – hvis vi sådan skal sammenligne. Her har jeg taget den klassiske clubsandwich og brugt den gode ide (ja, kylling, bacon og karrydressing er altid en god ide!) til en virkeligt lækker måltidssalat i stedet. Jeg har desuden tilladt mig at tilføje lidt ananas også bare for at få lidt fest i gaden, I ved 😛

Aftensmaden denne dag tog 20 minutter at lave – og det var inklusive en del ventetid! Og det var virkeligt, virkeligt, virkeligt godt! (og pænt, hvilket aldrig er en dårlig ting heller)

Ananassen kan selvfølgelig udelades, hvis man er mere striks – ligesom grøntsagerne kan varieres lige som man vil. I sidste ende er det jo sådan set bare kombinationen af kylling, bacon og karrydressing, der redder dagen. Så hvis I har lyst til bare at tage det og smide på et leje af iceberg, skal I heller ikke høre et ondt ord fra mig af – bare vær klogere end jeg og lav ekstra, så der er rester, I vil ikke fortryde det!

clubsalat-3

Udskriv
Clubsalat med kylling, bacon, ananas og karrydressing
Antal: 2 personer
Ingredienser
  • 2 kyllingebryster
  • 4 skiver bacon
  • 4 håndfulde blandet grønt jeg brugte hjertesalat og spinat
  • 1 rød snackpeber eller ca. 8 cherrytomater
  • 10 skiver agurk
  • 1 lille dåse ananas jeg ville egentligt gerne have haft i skiver, men fik købt i stykker i stedet
Karrydressing
  • 3 spsk creme fraiche
  • 1 spsk mayonnaise
  • 2 tsk karry smag til
  • 1 tsk gurkemeje for farvens skyld, kan udelades
  • salt
  • sødning efter smag jeg brugte vist ca. 5-10 dråber flydende stevia
  • 2 spsk saft fra ananassen
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 200º varmluft.
  2. Bank kyllingebrysterne flade, så de er lige tykke over det hele.
  3. Læg kyllingebryster og bacon på en bageplade beklædt med bagepapir. Krydr kyllingen med salt og peber og dæk bacon med ekstra bagepapir.
  4. Steg kylling og bacon i ca. 20 minutter, eller til kyllingen er gennemstegt og baconen sprød.
  5. Bland alle ingredienserne til dressingen. Smag til, så den har en tilpas balance mellem sødt, syrligt og salt.
  6. Anret salat, peberfrugt, agurk og ananas på en tallerken.
  7. Når kyllingen er færdig, skæres den i skiver og fordeles henover. Afslut med bacon og dressing.
Opskriftsnoter
Rød peber kan erstattes eller suppleres med tomater for en mere "autentisk" clubsalat. Hvis man udelader ananas og derfor ikke har saften til dressingen, kan den fortyndes med vand i stedet.

clubsalat-1

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *