Cookies med havregryn, kokos og sirup

Lige for tiden er jeg lidt af et bagemonster. Jeg tror det har noget med årstiden og vejret at gøre. Det indbyder altså bare mere end noget andet til at bage en lækker kage, brygge en kande te og så ellers bare tænde stearinlys og hygge. Jeg bager dog sjældent bare til mig selv, så dem i min omgangskreds må lidt bøde for min hobby – det meste af tiden tror jeg dog at de har det fint med det. Normalt er jeg af den overbevisning at “alt-er-bedre-med-chokolade” og “intet-er-lige-så-godt-uden”, og da bagetrangen her til aften så opstod igen, havde jeg nærmest givet op på forhånd, da jeg ikke havde noget til at bage med (læs: chokolade) på lager. Jeg kunne dog huske, at jeg havde set nogle cookies for et stykke tid siden hos Bitten, som netop virkede lækre til trods for mangel på chokolade. Jeg havde alle ingredienser, så tænkte, at om ikke andet kunne jeg jo bare give dem til en hjemløs (hæhæ 😀 ).

De blev dog super fantalastisk lækre! Og det siger ikke så lidt – i betragtning af deres ikke-chokolade-agtige indhold. Jeg brugte en rest kokosspåner jeg havde og almindeligt kokosmel for resten, og det gav en herlig struktur. For at understrege denne udskiftede jeg en tredjedel af melet med havregryn. Desuden brugte jeg sirup i stedet for honning, da jeg havde en teori om at det ville give en mere dyb sødme. Jeg kan jo ikke sammenligne, men lækre blev de i hvert fald. Og de passer genialt til en kop te og lidt bloglæsning! Så håber jeg bare, at i morgen ikke er dagen, hvor min gruppe vælger at smide mig ud pga. overdreven kagebagning 😀

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Cookies med havregryn, kokos og sirup

Ingen bedømmelser endnu

Antal: cookies

Ingredienser

  • 200 g hvedemel
  • 100 g havregryn
  • 100 g brun farin
  • 100 g sukker
  • 1 spsk vaniljesukker
  • 2 æg
  • 4 spsk lys sirup
  • 100 g kokosflager eller kokosmel
  • 4 spsk rapsolie

Sådan gør du

  1. Tænd ovnen på 160º varmluft.
  2. Bland hvedemel, havregryn, brun farin og sukker. Tilsæt æg, sirup og kokosflager og rør til det er blandet. Bland rapsolien i lidt ad gangen, til det samler sig.
  3. Rul dejen i lige store kugler med meldryssede hænder (eller brug sådan en smart cookie-a-la-is-scooper-ske) og læg på bageplader beklædt med bagepapir. Tryk dem flade - de flyder ikke ud, så de skal have den ønskede form og tykkelse inden bagning.
  4. Bag i ca. 15-20 minutter eller til de begynder at blive gyldne i kanten. Lad køle et par minutter på bagepladerne og overfør herefter til en rist, så de kan køle ordentligt af.

Noter

Opbevar i en kagedåse.

Kategorier: Cookies, Efterår, Mælkefri

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!