Croque Madame på blomkålsbrød

IMG_3094

Her mens giveaway‘en stadig kører, nupper vi lige en opskrift fra den fine bog.
(Der er i øvrigt stadig en håndfuld af jer, der “gør det forkert”. Tjek lige op på det, hvis I vil deltage. Hvis jeres kommentar ikke er offentliggjort, har I ikke svaret ordentligt på spørgsmålet. Og hvis I slet ikke har lagt en kommentar, kan I ikke vinde, selv hvis I bliver trukket via widget’en. Ja, undskyld jeg er sådan efter jer…)

Men altså, jeg har jo absolut ikke lagt skjul på, at jeg (også) er fan af Jane Faerbers nyeste LCHF-(koge)bog “Mæt & Slank med LCHF”. Og én af de mange grunde til min begejstring er, at bogen – ligesom sin forgænger – er sådan en slags kogebog, som, når man bladrer den igennem, virkeligt giver lyst til straks at springe ud i køkkenet og afprøve de mange forskellige opskrifter. I min første gennemlæsning af bogen, vidste jeg på meget kort tid, at den første opskrift, jeg skulle give mig i kast med, måtte være denne Croque Madame på blomkålsbrød. Dels har jeg længe haft “toast” på min liste med madideer, og dels er jeg jo til enhver tid fan af skjulte grøntsager – hvilket er en kunst, Jane om nogen er mester udi!

Som sagt, så gjort, og en søndag for et par uger siden lavede jeg altså mig selv en lækkerhedsbrunch/sen morgenmad/halvtidlig frokost bestående af en virkeligt rar toast med godt med ost, et spejlæg på toppen – og så lidt frisk grøn salat bare sådan for en god ordens skyld. Det er virkeligt et mættende måltid, så jeg vil faktisk anbefale, at I også laver den som et slags “dobbelt-måltid” – altså som fx en slags brunch. Alternativt kunne man måske dele toasten, så der bliver fire i stedet for to. Jeg lider jo egentligt meget sjældent af manglende appetit, og som sådan ville jeg da sikkert også sagtens kunne spise en hel portion til reel frokost en dag, men uden at vide det med sikkerhed, tror jeg, man ville få kværnet en del energi på sådan en omgang. Men I gør selvfølgelig bare, som I synes bedst! Umiddelbart tager retten selvfølgelig også lidt længere at lave, end hvad jeg personligt har i hverdagen til morgenmad og/eller frokost, så alene der giver det vist sig selv, at dette bliver en weekendtreat. Men det bliver klart lavet igen, det er sikkert og vist! Jeg frøs i øvrigt mine to ekstra “brød” ned – jeg lavede jo kun én toast. Så nu har jeg dem til en nem og lækker frokost igen, når lysten lige skulle opstå!

Og så kan jeg lige så godt sige, at jeg, her efter afprøvning af første opskrift derfra, bestemt ikke er mindre begejstret for Janes nye bog. Nærmest tværtimod! Så skal jeg bare lige beslutte mig for, hvad den næste i rækken bliver…

P.s. Hvis du ikke gider ægget ovenpå, kan du selvfølgelig bare udelade det og i stedet nuppe dig en Croque Monsieur 😉

Bon appétit! 😀

Udskriv
Croque Madame på blomkålsbrød

Opskrift efter Jane Faerbers "Mæt & Slank med LCHF"

Antal: 2 personer
Ingredienser
Blomkålsbrød
  • 200 g blomkål
  • 80 g halloumi/grillost
  • 1 æg
  • 1/2 spsk tørret oregano
  • 1 spsk loppefrøskaller/HUSK
Croque Madame
  • smør
  • 150 g ost jeg brugte Havarti, Jane anbefaler emmentaler
  • 4 skiver skinke
  • 2 æg
  • salt og peber
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 220º varmluft.
  2. Hak blomkål, halloumi, æg, oregano og loppefrøskaller i din foodprocessor til en jævn finthakket blanding.
  3. Fordel massen på en bageplade beklædt med bagepapir og fordel i et så tyndt lag som muligt vha. et ekstra stykke bagepapir og dine hænder. Sørg for at massen cirka er firkantet, da det vil gøre brødstykkerne mere symmetriske.
  4. Bag brødet i 15 minutter og lad herefter afkøle lige så længe.
  5. Skær brødet i fire lige store dele. Smelt en klat smør på en-to pander (mine brød var så store, at der kun kunne være ét på en pande) ved medium varme og læg det nederste brød på. Fordel ost, skinke og ost igen og til sidst det sidste stykke brød.
  6. Læg låg på panden og lad toasten stege i ca. 5 minutter, så osten kan smelte.
  7. Imens kan du evt. lave en grøn salat som tilbehør. Jeg snittede iceberg og agurk, som jeg blande med nogle grønne bønner, jeg havde som rest. Og så lavede jeg en hurtig dressing af olivenolie, æblecidereddike, lidt presset hvidløg og salt.
  8. Fjern toasten fra panden og smelt lidt ekstra smør herpå. Steg så æggene til spejlæg og server dem ovenpå toasten - krydr med salt og friskkværnet peber og server med en frisk grøn salat, gerne med en let syrlig dressing.
IMG_3065

Croque Madame - blomkålsbrød

IMG_3085

 


Indlægget indeholder affiliatelinks.


2 comments

  1. super opskrift – jeg havde nogle æggehvider fra en koldskåls ret, så det brugte jeg istedet for hel æg og det fungerede fint.
    Undlod ægget ovenpå og fik ruccolasalat til med tomat og advokado – selv manden synes den var god.
    tak for de mange fine opskrifter – du er til god inspiration – hilsen en LCHF på 4. år.

    1. Dejligt at I syntes godt om opskriften, Berit! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *