Cupcakes med hvid chokolade og hindbær

 

Som nævnt den anden dag, lavede jeg to slags cupcakes til min brors studenterkørsel. Den ene slags var de citronfyldte kokoscupcakes med guf, som jeg bloggede om den anden dag, og den anden var disse. Jeg valgte bevidst to slags med frugt i en eller anden form, for at det skulle blive lidt mere sommerligt, og mindre tungt. Først havde jeg besluttet mig for at lave en frosting med flødeost, men den fungerede overhovedet ikke – det blev alt for tyndt og kunne overhovedet ikke holde formen. Så det måtte skrottes til fordel for en buttercream frosting, hvilket jo desværre gjorde dem lidt tungere i det. Og jeg er generelt ikke så vild med buttercream frosting faktisk, men sådan er det jo en gang imellem. Så er det godt jeg bare kunne guffe løs af de andre 😉

De her er dog stadig gode – især selve kagedelen med sød hvid chokolade og et lækkert syrligt hindbær i midten var skøn. Hvis I har en ide til at lave en lettere frosting, hører jeg det meget gerne 🙂

 

Cupcakes med hvid chokolade og hindbær

24 stk.

 

 

Cupcakes:

* 2 æg

* 300 g sukker

* 1 1/2 spsk vanillesukker

* 2 1/2 dl olie

* 4 dl kærnemælk

* 1 1/2 spsk bagepulver

* 500 g hvedemel

* 200 g hvid chokolade

* 24 friske hindbær

 

Frosting:

* 1 pose frosne hindbær, optøeede

* 200 g blødt smør

* ca. 300-400 g flormelis (jeg holdt ikke helt øje)

* evt. 1 tsk vanileessens

 

Pynt:

* frysetørrede hindbær

 

Forvarm ovnen til 180º varmluft.

Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse, og tilsæt herefter vanillesukker, olie og kærnemælk. Rør godt sammen og tilsæt bagepulver og hvedemel.

Hak den hvide chokolade og vend den i dejen. Fordel 24 papirsforme i aluminiumsmuffinforme. Fordel 1 spsk dej i bunden af hver cupcake. Læg herefter et hindbær i midten af hver og dæk med endnu 1 spsk dej. 

Bag i ca. 20-25 minutter, til de er gennembagte og let gyldne.

Lad køle helt af.

Pisk smørret til frostingen til det er lyst og luftigt. Tilsæt herefter gradvist flormelis lidt ad gangen, til det har den rette konsistens. Rør evt. vanilleessens i. Blend hindbærrene – tag ikke væsken med. Hvis frostingen skal på med sprøjtepose, er det en god idé at si hindbærpureen inden det puttes i frostingen – jeg havde problemer med at de små kerner satte sig fast i tyllen. Rør hindbær i frostingen, og tilsæt evt. lidt mere flormelis, hvis hindbærpureen fortynder frostingen for meget.

Pynt cupcakesene med frosting og drys med frysetørrede hindbær.

 

 

10 comments

  1. Mie Christensen

    Mums, ser super lækkert & sommerligt ud! Den opskrift må jeg bare prøve snart 😉

    1. Det synes jeg helt sikkert du skal – jeg håber du kan lide dem! 🙂

  2. Hej Xenia 🙂
    De ser da super lækre ud! Jeg værdsætter kage så højt, at jeg spiser det, tungt eller ej 😀
    Men jeg kan godt følge dig i forhold til den tunge buttercream.
    Jeg lavede for ikke så længe siden en chokoladecupcake med italiensk marengs som var fantastisk!
    Du kan finde den i mit opskriftsregister 🙂

    Kærligst Lea

    1. Hæ, sådan har jeg det også selv – det var efter min brors forespørgsel, at jeg forsøgte at gøre det lidt lettere 🙂
      Men ja, lige buttercreamen har jeg bare aldrig været særlig stor fan af.
      Jeg så godt den marengstopping – det så fint ud. Egentligt vil jeg tro at det er ligesom de kokoscupcakes jeg også lavede – dog flamberede jeg ikke toppen der… 🙂

  3. Sådan en kunne jeg da godt gnaske lige nu – frisk og sommerlig 🙂

    1. Ja, jeg ville nu heller ikke sige nej tak, hvis der pludselig var nogen, der tilbød mig en enkelt eller to 😉

  4. Hvor er de fine og tøsede – elsker alt med hindbær, det bliver lidt mere friskt med sådan nogle i en kage!

    – Anne

    1. Ja, det gør nemlig. Normalt er jeg en chokolade-frem-for-alt-type, men disse var nu også lækre 😀

  5. Hej. Dine cupcakes ser vildt lækre ud, og jeg tror jeg vil prøve de her. Slipper de nemt fra papiret og har du en fremgangsmåde på de der frysetørrede hindbær krymmel du har pyntet med? 🙂

    1. Mange tak Trine 🙂
      De frysetørrede hindbær køber man blot sådan – de kan i hvert fald fås i de fleste special- og kageforretninger – se her hvordan de bl.a. kan se ud.
      Jeg havde absolut ingen problemer med at få dem fra papiret – og jeg bruger altid bare de billige hvide papirsforme, man kan få de fleste steder 🙂
      Held og lykke med det 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *