Cupcakes med hvid chokolade og hindbær

Som nævnt den anden dag, lavede jeg to slags cupcakes til min brors studenterkørsel. Den ene slags var de citronfyldte kokoscupcakes med guf, som jeg bloggede om den anden dag, og den anden var disse. Jeg valgte bevidst to slags med frugt i en eller anden form, for at det skulle blive lidt mere sommerligt, og mindre tungt. Først havde jeg besluttet mig for at lave en frosting med flødeost, men den fungerede overhovedet ikke – det blev alt for tyndt og kunne overhovedet ikke holde formen. Så det måtte skrottes til fordel for en buttercream frosting, hvilket jo desværre gjorde dem lidt tungere i det. Og jeg er generelt ikke så vild med buttercream frosting faktisk, men sådan er det jo en gang imellem. Så er det godt jeg bare kunne guffe løs af de andre 😉

De her er dog stadig gode – især selve kagedelen med sød hvid chokolade og et lækkert syrligt hindbær i midten var skøn. Hvis I har en ide til at lave en lettere frosting, hører jeg det meget gerne 🙂

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Cupcakes med hvid chokolade og hindbær

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stk

Ingredienser

Cupcakes:

  • 2 æg
  • 300 g sukker
  • 1 1/2 spsk vanillesukker
  • 2 1/2 dl olie
  • 4 dl kærnemælk
  • 1 1/2 spsk bagepulver
  • 500 g hvedemel
  • 200 g hvid chokolade
  • 24 friske hindbær

Frosting:

  • 1 pose frosne hindbær optøeede
  • 200 g blødt smør
  • ca. 300-400 g flormelis jeg holdt ikke helt øje
  • evt. 1 tsk vanileessens

Pynt:

  • frysetørrede hindbær

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 180º varmluft.
  2. Pisk æg og sukker sammen til en luftig masse, og tilsæt herefter vanillesukker, olie og kærnemælk. Rør godt sammen og tilsæt bagepulver og hvedemel.
  3. Hak den hvide chokolade og vend den i dejen. Fordel 24 papirsforme i aluminiumsmuffinforme. Fordel 1 spsk dej i bunden af hver cupcake. Læg herefter et hindbær i midten af hver og dæk med endnu 1 spsk dej.
  4. Bag i ca. 20-25 minutter, til de er gennembagte og let gyldne.
  5. Lad køle helt af.
  6. Pisk smørret til frostingen til det er lyst og luftigt. Tilsæt herefter gradvist flormelis lidt ad gangen, til det har den rette konsistens. Rør evt. vanilleessens i. Blend hindbærrene - tag ikke væsken med. Hvis frostingen skal på med sprøjtepose, er det en god idé at si hindbærpureen inden det puttes i frostingen - jeg havde problemer med at de små kerner satte sig fast i tyllen. Rør hindbær i frostingen, og tilsæt evt. lidt mere flormelis, hvis hindbærpureen fortynder frostingen for meget.
  7. Pynt cupcakesene med frosting og drys med frysetørrede hindbær.

Kategorier: Kage

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!