Daal med grøntsager og grove pandebrød

Daal med grøntsager og grove pandebrød

 

Jeg har længe gerne ville prøve at lave daal. Jeg har bare haft problemer med at finde den rette opskrift. Enten var den helt uden grøntsager, hvilket resulterede i ren linsegrød – ikke lige det, jeg var ude efter. Eller også var der nogle grøntsager i, som jeg ikke kunne lide, fx porrer eller løg i overflod. Men så fandt jeg opskriften her på Katjas blog. Det eneste ‘problem’ med den, var at der ikke var en særligt præcis mængdeangivelse. Det er jo i virkeligheden ikke et problem, men det gør det bare sværere at lave opskriften, og når man ikke har prøvet retten før, synes jeg nogle gange at det er nemmere med præcise angivelser. Jeg skriver derfor opskriften, som jeg lavede den.

Jeg lavede pandebrød til – i dag grove med 150 g hvedemel erstattet af rugmel. De blev lidt mindre luftige, men er stadig rigtigt gode. Derudover lavede jeg noget hvidløgsolie, som marinerede mens dejen hævede og brugte til stegning. Lækkert.

Jeg tror snildt retten kan række til 3-4 personer – især med pandebrød til. Jeg havde øst omkring halvdelen op, men spiste kun lige omkring halvdelen heraf – og jeg er rigeligt mæt 😉

 

3-4 portioner

* olie

* 1 tsk karry

* 1 tsk spidskommen

* 1 løg

* 2 fed hvidløg

* 1/2 lille frisk chili

* 1 spsk hakket ingefær

* 2 små søde kartofler (ca. 200 g)

* 4 små gulerødder (ca. 150 g)

* 2 dl røde linser

* 6 dl kogende vand

* 1,5 grøntsagsbouillonterning

* 10 kugler frossen helbladet spinat (ca. 150 g)

 

Løg, hvidløg, chili og ingefær hakkes fint. Søde kartofler og gulerødder skrælles og skæres i tern. 

Opvarm olien i en gryde. Svits karry og spidskommen heri, og tilsæt løg, hvidløg, chili og ingefær. Lad dem svitse ved svag varme til løgene klarer. Tilsæt herefter kartofler og gulerødder og svits et par minutter. Linserne tilsættes og svitser med et par minutter – de skal gerne opsuge fedtstoffet inden kogende vand og bouillonterninger tilsættes. Lad simre i ca. 20 minutter eller indtil linser og grøntsager har den ønskede konsistens.

Tilsæt spinat og lad tø op. 

Smag til og server med creme fraiche til at køle smagsløgene og pandebrød.

Namaste 😀

Daal med grøntsager og grove pandebrød

 

Daal med grøntsager og grove pandebrød

P.s. Jeg lavede jo otte pandebrød, men har kun spist to. Så får jeg jo nok spist to til resterne i morgen, men jeg overvejer lidt at fryse resten ned. Er der nogen, der har erfaringer med at fryse pandebrød ned – eller rettere med at tø dem op igen 😉 ?

5 comments

  1. Mmm elsker også linsesuppe så dette skal klart også afprøves! Ser super lækkert ud

  2. Namaste – til dig også! 🙂

    Det ser vel nok godt ud. Jeg har stadig til gode at prøve kræfter med en daal, men det kommer nok en dag…..

    Mange hilsner
    Birthe

  3. This soup sounds really tasty!

  4. Anne: Jeg har vist aldrig smagt linsesuppe – eller jo, vent – en variation med gulerod lavede jeg vist engang. Det var også ret godt. Jeg kan aldrig helt finde ud af hvordan jeg har det med linser faktisk. De bliver jo ret melede i det, ikke? Det gør de i hvert fald, når jeg laver dem – så jeg kan ikke spise dem helt rent, men som her med brød og grønsager til, går det helt fint 🙂

    Birthe: Ja, dette var jo også min første gang. Men bestemt ikke sidste. Hele princippet med alt-i-en-gryde tiltaler mig ret meget (har ikke nogen opvaskemaskine) – og at det så smagte godt, er jo bestemt ikke en ulempe 🙂

    Peggy: Thanks so much, I'm glad you think so 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *