De bedste frikadeller

bedstefrikadeller

Jeg er stadig ret vild med den der persillesovs der, så derfor prøver jeg med jævne mellemrum at finde på nye ting, jeg kan servere sovsen til, så jeg i højere grad kan overbevise mig selv om, at jeg ikke bare spiser det samme og det samme og det samme. For det meste virker det, skulle jeg hilse og sige! Nogen af jer husker måske, at jeg for snart et år siden satte mig for at finde den “perfekte” frikadelleopskrift, og i forgårs fik jeg afprøvet anden omgang i det projekt (jaja, at sige at tingene ligefrem går hurtigt herhjemme ville nok være at stramme den…). Og denne gang tror jeg sgu, at vi er i mål! Det kunne I måske også godt regne ud fra overskriften, men som jeg også skrev på Instagram, tror jeg faktisk, at de her dunser kommer tæt på at være de bedste deller, jeg har smagt! Til frikadellebefolkningens generelle forsvar skal det dog nok lige siges, at jeg trods alt ikke har spist overvældende mange frikadeller i mit liv, bare sådan til info.

Smagen var generelt virkeligt god – der er både bouillon og soja i disse dunser, så der er skruet max op for umamismagen, hvilket, vi jo alle ved, er en god ide. Herudover er de vist egentligt ret “klassiske”, men de fungerer bare. Saftigt indre, sprødt ydre, god smag, og de smager både godt varmt og koldt, hvor især sidstnævnte er en bedrift for mit vedkommende. I går havde jeg fx en helt simpel madpakke med bestående af et par deller, tomat, agurk og en avocado, og det var måske noget nær den bedste madpakke længe.

Hvis I lige mangler et sidste overbevisende argument, kan jeg sige, at jeg kraftigt overvejer at lave endnu en portion allerede i aften. Og vi ved jo, at det kun er de virkeligt gode ting, jeg gider at lave flere gange!

P.s. Har I læst den gode nyhed? Jeg skal nok dele lidt mere på et senere tidspunkt selvfølgelig, men yay!

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

De bedste frikadeller

Ingen bedømmelser endnu

Antal: frikadeller
Opskrift inspireret af Kvalimad

Ingredienser

  • 500 g hakket kalv og flæsk
  • 1 løg revet
  • 2 æg
  • 1/2 dl piskefløde
  • 1/2 dl vand
  • 2 spsk arrowrootpulver kan erstattes med mel, fiberHUSK eller muligvis udelades, dog nok med et mindre sprødt resultat
  • 1 bouillonterning jeg brugte okse
  • 1 spsk soja
  • 1 tsk salt
  • godt med friskkværnet peber
  • kokosolie og smør til stegning

Sådan gør du

  1. Bring piskefløde og vand i kog på panden og opløs bouillonterningen heri. Bland med de resterende ingredienser, på nær fedtstof til stegning, og rør godt, til dejen bliver en anelse sej i det.
  2. Lad farsen hvile i 15-30 minutter.
  3. Smelt halvt smør og halvt fedtstof på en stor, varm pande. Når smørret er bruset af, formes frikadeller med en spiseske og hånden, og steges ved relativt høj varme. De skal ikke blive sorte, men gyldne og sprøde. Vend dem, når de ikke længere er lyserøde omkring 1/3-halvvejs op ad kanten. Steg færdigt, til de er faste og gennembagte. Du kan evt. skære en over og tjekke, hvis du vil være sikker.

Kategorier: Favoritter, Frokost, Hovedretter med kød, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mormormad

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!