Doven tomatpasta med mascarpone og spinat

tomatpasta-2

Indlægget indeholder affiliatelinks.

I sidste uge var jeg i Tivoli, og til aften spiste vi på en italiensk restaurant derinde. Jeg gik med en pastaret med cremet tomatsauce, som jeg oftest gør, når den står på italiensk og pasta, og det smagte som altid herligt. Men som altid endte jeg også med en mindre pastabombe i kroppen efter måltidet (mindre fordi portionen var forfriskende moderat). På vej hjem tænkte jeg derfor, at det burde være næsten irriterende nemt at lave en variant selv, som ville ligge lidt bedre i maven, og da jeg dagen efter faldt over et tilbud på bønnepasta, tog jeg det som et tegn og lavede dette måltid.

Retten er baseret på samme koncept som denne, som jeg lavede for ikke så længe siden, hvor hele retten laves i én gryde på nemmeste vis. Det samme er tilfældet her, og jeg har endda været så doven, at jeg skipper de rigtige løg m.m. og bare bruger løg- og hvidløgspulver. Og det fungerer sgu! Bare bland hele molevitten i en gryde, tænd for varmen, og rør lidt rundt undervej, så det ikke brænder på, og voilà, så er der den lækreste cremede tomatpasta uden mavepine og næsten uden at røre en finger! Det er så nemt, at det sagtens kan orkes, selv på helt varme dage – det beviste jeg i hvert fald 🙂

Har du ikke prøvet bønnepasta endnu, kan jeg fortælle, at jeg er fan. Man kan selvfølgelig godt smage, at det ikke er helt “ægte” pasta, men den største forskel er, at bønnepastaen bliver en anelse mere al dente – når man bruger pastaen i en god sauce, synes jeg virkeligt, at det er et super godt alternativ. 

tomatpasta-1

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Tomatpasta med mascarpone og spinat

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

  • 200 g bønnepasta
  • 1 flaske mosede tomater 7-800 g
  • 1/4 liter vand
  • 1 tsk løgpulver
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 1 spsk sukrin gold
  • 1 tsk tørret basilikum
  • 1 tsk/terning bouillon
  • 250 g mascarpone mindre kan også gøre det
  • 1 håndfuld frisk basilikum kan udelades
  • 200 g frisk spinat
  • salt og peber

Sådan gør du

  1. Bland pasta med alle ingredienser på nær mascarpone, frisk basilikum og spinat i en stor gryde og bring i kog. Lad simre ved svag til medium varme i 15-20 minutter, eller til pastaen er tilpas mør.
  2. Rør mascarpone, basilikum og spinat i, giv et kort opkog, og smag til.
  3. Server.
tomatpasta-3

Kategorier: Fast food, Hverdagsmad, Italiensk, LCHF opskrifter, Pastaretter, Tilbehør, Vegetarisk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!