Eksotisk rejecocktail med mango, avocado, lime og sød chili

En uge til Valentine’s Day. Tre bloggere, tre temaer
Valentine’s Day må siges at bære fordommen med sig om at være en udpræget amerikansk tradition, som har spredt sig til vort danske land. De mere konservative kan finde på at beskylde dagen for udelukkende at være affødt af kommercielle årsager, mens vi andre i den lidt yngre generation måske har tilbøjelighed til at føle, at traditionen altid har eksisteret. I hvert fald kan man diskutere, om ikke Valentine’s Day blev fejret i Danmark, før nogle kastede sig over at holde Halloween og Thanksgiving.
Denne diskussion ønsker vi dog ikke at rode os ud i. I stedet vil vi benytte mærkedagen til at opfordre alle til at gøre noget ekstra ud af det på madfronten. For går vejen til de flestes hjerter ikke netop gennem maven?
Copenhagencakes, Dronningemad og Hjemme hos Xenia er gået sammen om at konstruere tre temaer til Valentine’s Day, hver især en menu med forret, hovedret og dessert.
Vi løfter sløret for de tre temaer, som er henholdsvis Girly Dinner (i dag), Ægte Kærlighed (d. 9. februar) og Less is more (d. 12. februar).
Følg med i disse dage op til Valentine’s Day d. 14. februar, hvor vi vil poste opskrifterne til temaerne.

Valentine’s Day tema 1: Girly Dinner
Vi præsenterer Girly Dinner som et tema, der især egner sig til at forkæle en hjerteveninde. Er du single, eller har du blot mere lyst til at forkæle din veninde, som måske trænger til det, er dette en oplagt mulighed at gøre på Valentine’s Day. Temaet har fokus på retter, som vi piger stereotypt kan lide, og vi har forsøgt at gøre retterne lette, grønne og fedtfattige. Hjemme hos Xenia laver en eksotisk rejecocktail til forret, som I kan se her. Copenhagencakes byder på velsmagende gnocchi med kammuslinger, skagenskinke og blomkålsskum til hovedret og desserten finder vi hos em>Dronningemad der frister med en lækker kirsebær-panna cotta med lakrids og mælkechokolade.
Velbekomme!

Dette er en fantastisk lækker forret/frokostret og en af de retter, som imponerer utroligt meget efter utroligt lidt arbejde. Win-win 🙂 Det vigtigste man skal sørge for er faktisk, at både avocadoer og mango skal være modne nok. Der er ikke noget mere trist end en umoden mango! Og så sørg for at vælge nogle rejer, der smager af noget. De behøver ikke at være dyre – Nettos er fx rigtigt lækre – det skal bare være nogle med smag i.

Man kan vælge at tilsætte nogle krydderier eller krydderier til retten. Fx ville koriander nok være godt, hvis man kan lide det. Men personligt er jeg vild med både avocado, rejer og mango, så for min skyld kan de sagtens stå alene.

Hvis man serverer det som forret, rækker portionen herunder til to personer. Hvis det er frokostret bliver der én stor portion. Giv evt. lidt brød til, hvis I synes.

Eksotisk rejecocktail med mango, avocado, lime og sød chili
2 portioner til forret
Print
Ingredienser
  1. * 2 små avocadoer (eller 1 - 1 1/2 stor)
  2. * saften af 1/2 lime
  3. * 1/2 tsk salt
  4. * 1/2 mango
  5. * 150 g rejer
  6. * 2 spsk sød chilisauce
  7. * evt. 1/2 lime til pynt
Sådan gør du
  1. Lav mangoen til et pindsvin som på billedet nedenfor, og skær den i tern.
  2. Halvér avocadoerne, fjern stenen og pil skrællen af. Mos dem med en gaffel og bland med limesaft og salt.
  3. Fordel nu avocadocreme, rejer og mangotern lagvist i to høje glas. Hvis man ikke har glas, der passer, kan man sagtens bare anrette det på tallerkener eller i skåle, no worries 😉 Slut af med 1 spsk sød chilisauce på hver og evt. en limebåd som pynt.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/

7 comments

  1. Newyorkerbyheart

    Uhmm, lige mad for mig 🙂

    Mange hilsner
    Birthe

    1. Også for mig 🙂

  2. Mums det ser godt ud, Xenia!

    1. Takker 😉

  3. Det ser bare super lækkert ud! 🙂

    1. Mange tak – det var det skam også 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *