Enchiladas med sorte bønner

Enchiladas med sorte bønner

 

Kender I de dage, hvor hvad der står på menuen bare giver sig selv? Sådan en dag var det for mig i går. Jeg havde en åben pakke tortillaer, som mest af alt lå og fyldte, jeg havde nogle peberfrugter, der skulle bruges – i princippet havde jeg også sorte bønner i fryseren, men der var ikke nok, så der måtte jeg ty til en dåse, som dog også fungerer fint i denne ret, jeg havde en meget moden avocado, som nærmest tiggede om at måtte blive til guacamole… Ja, faktisk havde jeg det meste, så det tog ikke lang tid at beslutte mig for hvad jeg skulle lave.

Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift, som er endnu en af dem, som jeg har haft liggende i et godt stykke tid. Jeg lavede halv portion og brugte desuden dobbelt portion peberfrugt, for at få lidt flere grøntsager ind. Jeg havde ikke noget revet ost og glemte at købe det, da jeg var i byen, så jeg brugte i stedet en kugle frisk mozzarella, som jeg havde liggende. Det optimale vil nok være revet ost – fx cheddar eller lignende – men det blev nu også fint på denne måde.

Det er en ret, der tager lidt tid at lave, men efter min mening er det det værd. Og hvis I er smarte koger I også en lidt større portion ris, nu I er i gang. Så kan man evt. lave stegte ris dagen efter, eller fryse dem ned til en anden god gang. Det sparer både tid og energi Enchiladas med sorte bønner

 

3 personer – 6 enchiladas

* 55 g rå brune ris (koges i ca. 2 dl vand + lidt salt)

* 1/2 spsk smør

* 1/2 spsk olivenolie

* 1/2 løg

* 1 peberfrugt (evt. 1/2 rød og 1/2 gul)

* 1-2 fed hvidløg

* 1 dåse hakkede tomater

* saften af 1/2 lime (eller 20 g fra flaske)

* 1 spsk sukker

* 1 spsk spidskommen

* 1/2 – 1 tsk cayennepeber

* 1 tsk salt

* 1 dåse sorte bønner (400 g)

* 1 glas mild tacosauce (230 g)

* 6 tortillaer

* ca. 100 g revet ost

 

Til servering:

* guacamole (jeg laver oftest bare min af avocado, salt og limesaft)

* creme fraiche

 

Kog risene efter anvisning på pakken. Ellers plejer det at passe med 40 minutter og lad hvile i 10-15 minutter.

Hak løgene og skær peberfrugt i tern. Opvarm olie sammen med smør i en sauterpande og svits løg og peberfrugt heri i et par minutter, mens hvidløget hakkes fint. Tilsæt hvidløg og svits, indtil det begynder at dufte.

Enchiladas med sorte bønner

Tilsæt hakkede tomater, limesaft, sukker, spidskommen, cayennepeber og salt. Lad simre i 10 minutter under låg. 

Enchiladas med sorte bønner

Forvarm ovnen til 180º varmluft.

Rør bønner (drænet og skyllet i koldt vand) og ris i tomatsaucen. Fjern fra varmen.

Enchiladas med sorte bønner

Hæld halvdelen af tacosaucen i et mellemstørrelse ovnfast fad. Læg tortillaerne i ét lag og fordel fyldet herpå. Rul og læg dem i fadet med samlingen nedad. Hæld resten af tacosaucen over og top med revet ost.

Enchiladas med sorte bønner

Enchiladas med sorte bønner

Dæk fadet med sølvpapir og sæt i ovnen i 20 minutter. Fjern herefter sølvpapiret, skru op på grill og lad osten blive gylden.

Enchiladas med sorte bønner

Server med avocado og creme fraiche.

Enchiladas med sorte bønner
Enchiladas med sorte bønner

9 thoughts on “Enchiladas med sorte bønner

    • Ja, de er absolut ikke nemme at finde – faktisk lykkedes det mig for første gang i går i en etnisk grønthandel. Der er tre i Roskilde, og jeg har indtil videre kun set det i én af de tre, men nu ved jeg da, at jeg kan finde dem der en anden gang :)

        • Ja, det var også min plan b, hvis jeg ikke havde fundet den dåse, jeg brugte. Men ellers kan du vel købe en pose tørrede sorte bønner, udbløde dem alle og koge dem og så bare fryse ned i portioner? :)

  1. Pingback: Mad på budget: Dag 5

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Follow on Bloglovin

3 tilfældige fra arkivet…

Køb LCHF-kogebøger hos LCHFbutikken.dk

Affiliatelink

Om affiliatelinks, sponsorerede indlæg m.m.

Jeg bruger jævnligt affiliatelinks i mine opskrifter og af og til vil der også forekomme sponsorerede indlæg herinde. I fællesskab med reklamerne, hjælper det til, at jeg kan bruge mere tid på bloggen, hvorfor jeg håber, at det er noget, I kan acceptere. Jeg skriver kun indlæg om ting, jeg kan stå inde for, og alle affiliatelinks fører til produkter, jeg selv bruger og er glad for.
Sådan fungerer affiliatelinks

Samarbejde m.m.

Få 5% i rabat ved at skrive 'Xenia' i bemærkningsfeltet på ordren.

Sæsonoversigt

Ingredienser

(4) (32) (15) (4) (2) (5) (2) (4) (19) (36) (4) (33) (46) (2) (20) (9) (36) (2) (48) (2) (5) (30) (7) (11) (7) (3) (2) (3) (2) (5) (8) (16) (15) (2) (2) (11) (41) (3) (7) (5) (2) (49) (68) (35) (11) (48) (6) (2) (19) (8) (3) (9) (7) (4) (26) (26) (9) (4) (11) (24) (16) (2) (4) (35) (8) (4) (5) (3) (3) (3) (3) (2) (2) (10) (12) (7) (19) (27) (2) (4) (59) (9) (12) (18) (6) (2) (21) (15) (12) (2) (2) (11) (2) (2) (2) (68) (3) (5) (6) (148) (2) (9) (6) (13) (19) (8) (8) (27) (2) (2) (12) (2) (2) (2) (15) (2) (14) (3) (7) (24) (2) (6) (23) (5) (34) (3) (4) (2) (9) (2) (3) (8) (2) (11) (3) (34) (34) (38) (3) (92) (4) (2) (16) (11) (22) (6) (2) (35) (7) (4) (28) (20) (9) (86) (13) (3) (3) (15) (16) (3) (13) (2) (14) (60) (6) (2) (4) (5) (28) (3) (4) (5) (15) (2) (6) (3) (35) (7) (9) (3) (2) (8) (2) (2) (8) (2) (28) (18) (4) (45) (6) (2) (13) (5) (2) (41) (25) (7) (10) (14) (24) (4) (27) (16) (12) (99) (5) (4) (2) (5) (9) (3) (7) (2) (3) (3) (2) (6) (2) (26) (3) (3) (12) (8) (7) (2) (6) (8) (4) (5) (6) (2) (5) (8) (6) (2) (8) (8) (27) (2) (5) (3) (4) (5) (31) (5) (9) (10) (18) (5) (4) (175) (49) (22) (4) (3) (9) (22) (25) (43) (11) (31) (2) (2) (7) (67) (3) (58) (41) (2) (14) (2) (2) (2) (2) (6) (6) (2) (2) (3) (3) (3) (13) (2) (62) (6) (27) (3) (5) (6) (2) (4) (3) (3) (4) (2) (57) (40) (7) (2) (6) (3) (23) (2) (19) (165) (3) (15) (3) (8) (26) (3)
  http://tracking.getachoo.com/SH17