Enchiladas med sorte bønner

Kender I de dage, hvor hvad der står på menuen bare giver sig selv? Sådan en dag var det for mig i går. Jeg havde en åben pakke tortillaer, som mest af alt lå og fyldte, jeg havde nogle peberfrugter, der skulle bruges – i princippet havde jeg også sorte bønner i fryseren, men der var ikke nok, så der måtte jeg ty til en dåse, som dog også fungerer fint i denne ret, jeg havde en meget moden avocado, som nærmest tiggede om at måtte blive til guacamole… Ja, faktisk havde jeg det meste, så det tog ikke lang tid at beslutte mig for hvad jeg skulle lave.

Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift, som er endnu en af dem, som jeg har haft liggende i et godt stykke tid. Jeg lavede halv portion og brugte desuden dobbelt portion peberfrugt, for at få lidt flere grøntsager ind. Jeg havde ikke noget revet ost og glemte at købe det, da jeg var i byen, så jeg brugte i stedet en kugle frisk mozzarella, som jeg havde liggende. Det optimale vil nok være revet ost – fx cheddar eller lignende – men det blev nu også fint på denne måde.

Det er en ret, der tager lidt tid at lave, men efter min mening er det det værd. Og hvis I er smarte koger I også en lidt større portion ris, nu I er i gang. Så kan man evt. lave stegte ris dagen efter, eller fryse dem ned til en anden god gang. Det sparer både tid og energi 🙂

Enchiladas med sorte bønner
3 personer - 6 enchiladas
Print
Ingredienser
  1. * 55 g rå brune ris (koges i ca. 2 dl vand + lidt salt)
  2. * 1/2 spsk smør
  3. * 1/2 spsk olivenolie
  4. * 1/2 løg
  5. * 1 peberfrugt (evt. 1/2 rød og 1/2 gul)
  6. * 1-2 fed hvidløg
  7. * 1 dåse hakkede tomater
  8. * saften af 1/2 lime (eller 20 g fra flaske)
  9. * 1 spsk sukker
  10. * 1 spsk spidskommen
  11. * 1/2 - 1 tsk cayennepeber
  12. * 1 tsk salt
  13. * 1 dåse sorte bønner (400 g)
  14. * 1 glas mild tacosauce (230 g)
  15. * 6 tortillaer
  16. * ca. 100 g revet ost
Til servering
  1. * guacamole (jeg laver oftest bare min af avocado, salt og limesaft)
  2. * creme fraiche
Sådan gør du
  1. Kog risene efter anvisning på pakken. Ellers plejer det at passe med 40 minutter og lad hvile i 10-15 minutter.
  2. Hak løgene og skær peberfrugt i tern. Opvarm olie sammen med smør i en sauterpande og svits løg og peberfrugt heri i et par minutter, mens hvidløget hakkes fint. Tilsæt hvidløg og svits, indtil det begynder at dufte.
  3. Tilsæt hakkede tomater, limesaft, sukker, spidskommen, cayennepeber og salt. Lad simre i 10 minutter under låg.
  4. Forvarm ovnen til 180º varmluft.
  5. Rør bønner (drænet og skyllet i koldt vand) og ris i tomatsaucen. Fjern fra varmen.
  6. Hæld halvdelen af tacosaucen i et mellemstørrelse ovnfast fad. Læg tortillaerne i ét lag og fordel fyldet herpå. Rul og læg dem i fadet med samlingen nedad. Hæld resten af tacosaucen over og top med revet ost.
  7. Dæk fadet med sølvpapir og sæt i ovnen i 20 minutter. Fjern herefter sølvpapiret, skru op på grill og lad osten blive gylden.
  8. Server med guacamole og creme fraiche.
Opskrift fra/inspireret af Can You Stay for Dinner?
Adapted from Can You Stay for Dinner?
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/

(Vist 446 gange siden 26/10-15, 1 visninger i dag)

9 comments

  1. Hej Xenia,
    Hvor har du købt sorte bønner på dåse?
    – frk. sveske

    1. Ja, de er absolut ikke nemme at finde – faktisk lykkedes det mig for første gang i går i en etnisk grønthandel. Der er tre i Roskilde, og jeg har indtil videre kun set det i én af de tre, men nu ved jeg da, at jeg kan finde dem der en anden gang 🙂

      1. Okay, så må jeg nok ‘nøjes’ med en gang kidneybønner – herude i provinsen 😉
        – frk. sveske

        1. Ja, det var også min plan b, hvis jeg ikke havde fundet den dåse, jeg brugte. Men ellers kan du vel købe en pose tørrede sorte bønner, udbløde dem alle og koge dem og så bare fryse ned i portioner? 🙂

  2. Åh, hvor ser det godt ud! Jeg elsker, elsker, elsker det mexicanske køkken – det tror jeg aldrig, jeg kan få for meget af!

    1. Nej, det er nærmest ene lækkerier!

  3. Jeg skal virkelig huske mig selv på ikke, at besøge din blog før jeg har fået noget frokost i maven! Det er jo tortur hver gang! 😉

    1. Haha, uha nej, det er nu ikke min intention at gøre skade på jer 😀

Skriv en kommentar