Enchiladas med sorte bønner

Kender I de dage, hvor hvad der står på menuen bare giver sig selv? Sådan en dag var det for mig i går. Jeg havde en åben pakke tortillaer, som mest af alt lå og fyldte, jeg havde nogle peberfrugter, der skulle bruges – i princippet havde jeg også sorte bønner i fryseren, men der var ikke nok, så der måtte jeg ty til en dåse, som dog også fungerer fint i denne ret, jeg havde en meget moden avocado, som nærmest tiggede om at måtte blive til guacamole… Ja, faktisk havde jeg det meste, så det tog ikke lang tid at beslutte mig for hvad jeg skulle lave.

Jeg tog udgangspunkt i denne opskrift, som er endnu en af dem, som jeg har haft liggende i et godt stykke tid. Jeg lavede halv portion og brugte desuden dobbelt portion peberfrugt, for at få lidt flere grøntsager ind. Jeg havde ikke noget revet ost og glemte at købe det, da jeg var i byen, så jeg brugte i stedet en kugle frisk mozzarella, som jeg havde liggende. Det optimale vil nok være revet ost – fx cheddar eller lignende – men det blev nu også fint på denne måde.

Det er en ret, der tager lidt tid at lave, men efter min mening er det det værd. Og hvis I er smarte koger I også en lidt større portion ris, nu I er i gang. Så kan man evt. lave stegte ris dagen efter, eller fryse dem ned til en anden god gang. Det sparer både tid og energi 🙂

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Enchiladas med sorte bønner

Ingen bedømmelser endnu

Antal: enchiladas

Ingredienser

  • 55 g brune ris koges i ca. 2 dl vand + lidt salt
  • 1/2 spsk smør
  • 1/2 spsk olivenolie
  • 1/2 løg
  • 1 peberfrugt evt. 1/2 rød og 1/2 gul
  • 1-2 fed hvidløg
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1/2 lime saften herfra
  • 1 spsk sukker
  • 1 spsk spidskommen
  • 1/2-1 tsk cayennepeber
  • 1 tsk salt
  • 1 dåse sorte bønner 400 g
  • 1 glas mild tacosauce 230 g
  • 6 tortillaer
  • 100 g ost revet

Til servering

  • guacamole jeg laver oftest bare min af avocado, salt og limesaft
  • creme fraiche

Sådan gør du

  1. Kog risene efter anvisning på pakken. Ellers plejer det at passe med 40 minutter og lad hvile i 10-15 minutter.
  2. Hak løgene og skær peberfrugt i tern. Opvarm olie sammen med smør i en sauterpande og svits løg og peberfrugt heri i et par minutter, mens hvidløget hakkes fint. Tilsæt hvidløg og svits, indtil det begynder at dufte.
  3. Tilsæt hakkede tomater, limesaft, sukker, spidskommen, cayennepeber og salt. Lad simre i 10 minutter under låg.
  4. Forvarm ovnen til 180º varmluft.
  5. Rør bønner (drænet og skyllet i koldt vand) og ris i tomatsaucen. Fjern fra varmen.
  6. Hæld halvdelen af tacosaucen i et mellemstørrelse ovnfast fad. Læg tortillaerne i ét lag og fordel fyldet herpå. Rul og læg dem i fadet med samlingen nedad. Hæld resten af tacosaucen over og top med revet ost.
  7. Dæk fadet med sølvpapir og sæt i ovnen i 20 minutter. Fjern herefter sølvpapiret, skru op på grill og lad osten blive gylden.
  8. Server med guacamole og creme fraiche.

Kategorier: Mælkefri, Mexicansk, Vegetarisk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!