Falafel

falafel-0

Jeg var som bekendt engang vegetar i et par år. Og ikke en eneste gang i den tid prøvede jeg at lave falafler. I lang tid troede jeg det var megasvært og jeg var sådan set ikke særligt tryg ved kikærter i det hele taget. Men på et tidspunkt vendte jeg på en tallerken og nu elsker jeg dem. Og denne her falafelopskrift – den skal I simpelthen prøve. Det er næsten for nemt til at være sandt og samtidig smage så godt. En af de bedste ting er at man ikke skal bøvle med at koge kikærter – de skal bare sættes i blød 10-12 timer og så er de klar til brug.

Selve falafel-opskriften er herfra og fungerede perfekt. Jeg fulgte et råd på siden og fordoblede nogle af krydderimængderne.

Falafel


Antal: 14 stk
Ingredienser
 • 250 g kikærter tørvægt
 • 1 løg
 • 5 store fed hvidløg
 • 1 bundt persille
 • 1 spsk salt
 • 2 tsk spidskommen
 • 2 tsk stødt koriander
 • 2 æg
 • 2 spsk rasp
 • olivenolie til stegning
Sådan gør du
 1. Kikærterne sættes i blød i rigeligt vand i ca. 12 timer. Sæt dem fx i blød om morgenen, så de er klar til aftensmad. De skal ikke koges!
 2. Hæld vandet fra kikærterne. Blend alle ingredienserne til en jævn masse.
 3. Opvarm rigeligt olivenolie på en pande. De skal ikke friturekoges, men det er ikke her, man skal spare for meget på olien. Så bliver de ikke sprøde. Når olien er god varm, formes massen til frikadeller med to skeer - du kan også lave runde kugler, men på denne måde bliver de hurtigere færdige, og de passer bedre i et pitabrød, hvis det er det, man vil bruge dem til. Steg ca. 5 minutter på hver side.
Opskriftsnoter

Adapted from Studentermad.dk

8 comments

 1. YES! Endelig en opskrift der ser lækker ud :o) Den skal afprøves :o) Tak tak -s-

 2. Det var så lidt 🙂 – jeg vælger desuden at tolke din kommentar som at du endelig har fundet en falafelopskrift, der ser lækker ud, frem for at dette er den første af mine opskrifter, du synes det om, haha! Lidt selvfed har man vel lov til at være ;D

 3. ha ha ha, du har tolket helt korrekt. Dette er den første falaffel opskrift, hvor billedet lever op til min forventning til falaffel :o) Så din selvfedhed er velberettet :o)

 4. Tak for den gode opskrift 🙂 Jeg lavede dem i søndags -De smagte fantastisk!!

  1. Hvor er det dejligt at høre! 🙂

 5. De smuldrer og falder fra hinanden. Hvad gør jeg forkert???

  1. Det er jo desværre svært at sige, når jeg ikke ved, hvad du har gjort. Mit bedste bud er, at du har brugt kikærter fra dåse i stedet for tørrede, som du selv har haft lagt i blød?

 6. […] For lang tid siden faldt jeg over denne opskrift, men efterfølgende er jeg blevet så glad for min standard falafelopskrift at jeg valgte at bruge den. For at få noget lidt ‘vådt’ til faldt valget på en […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *