Falafel med quinoa-tabbouleh

Falafel med quinoa-tabbouleh

I dag lavede jeg en meget lækker forårs/sommeragtig ret, hvis jeg selv skal sige det. Og det skal jeg jo 😉 Idéen har jeg fået fra Emily Salomons blog, som er en af de få modebloggere, jeg følger, hvilket skyldes, at hun også jævnligt blogger om mad.

Jeg serverede det med pitabrød (de frosne fuldkorns fra Hatting) og en hurtig dressing af skyr, A38, sambal oelek, cayennepeber, salt og peber og citronsaft.

Find opskriften på de lækre falafler her.

Quinoa-tabbouleh

6 pers.

* 250 g quinoa

* 5 dl vand

* 1 grøntsagsbouillonterning

* 1 agurk

* 1 rød peberfrugt

* 8-10 små blommetomater

* 1/2 citron

 

Quinoa skylles med koldt vand. Herefter koges det i (nyt) vand med bouillonterning i 20 minutter. Afkøl eller skyl med koldt vand. 

Skær agurk, pebefrugter og tomater i fine tern. Bland med quinoa og saften fra en halv citron.

Falafel med quinoa-tabbouleh


Falafel med quinoa-tabbouleh

6 comments

  1. Hvor er du god! Og fedt at du er god til at lave Falafel! Det tror jeg ikke, at der er mange der er.

    Synes lige jeg vil nævne for dig, at man kan få en falafelske fx i Bazar Vest i Aarhus. Men så får de ikke på samme måde et personligt præg.

  2. Tak skal du have – men jeg tror egentligt at de fleste vil kunne finde ud af det, hvis de prøver. Det var i hvert fald, som sagt, virkeligt nemt! Hvis du kan lide falafel, kan det være, du skal prøve det – eller få din kæreste til det 😉

    Det lyder da ret smart med en falafelske. Men egentligt er fordelen med at lave dem flade, at de bliver hurtigere færdige – og egentligt passer de bedre i pitabrød og sådan 🙂 Men du har ret i, at det andet ser mere prof. ud 😀

  3. Hej Xenia
    Jeg har fulgt din blog et par uger nu, og jeg begejstres over din madentusiasme. Du laver mange dejlige retter, men jeg har et problem med dine billeder. Jeg synes, at du går for tæt på maden med kamerater, og den kommer derved til at virke stor og tung. Jeg tror, at du vil få nogle meget mere delikate billeder, hvis du får mere tallerken og mindre portioner med. Håber ikke, at jeg støder dig med denne kommentar, da det i hvert fald ikke er min mening. Mange hilsner Lisbeth Andersen, Odense

  4. Der skulle selvfølgelig stå: "kameraet, og maden kommer…"
    :-)Sommetider går det for stærkt med tastningen.
    Kærligst Lisbeth Andersen, Odense

  5. Hej Lisbeth. For det første, vil jeg gerne lige sige, at det selvfølgeligt er helt okay, at du skriver. Jeg bliver ikke stødt 🙂 Mht. billederne, tænker jeg på, om du har set billederne i nogle af de første indlæg, jeg lavede (for laaang tid siden) – der startede jeg nemlig med at tage billederne "langt" væk fra, men jeg syntes altid det så sådan lidt "upersonligt" ud og desuden at det var svært at se detajlerne i maden. Derfor gik jeg gradvist over til denne stil. Jeg synes, at jeg forsøger at veksle lidt, så det hele ikke bliver billeder af et par enkelte ting, men at der også er nogle overbliksbilleder, men jeg ved selvfølgeligt ikke, om det opfattes sådan. Men jeg vil gerne høre, om der især er nogle specifikke billeder, som du kan udpege, så jeg bedre kan se, hvad du mener?

    Og tak for rosen i starten forresten 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *