Jeg var som bekendt engang vegetar i et par år. Og ikke en eneste gang i den tid prøvede jeg at lave falafler. I lang tid troede jeg det var megasvært og jeg var sådan set ikke særligt tryg ved kikærter i det hele taget. Men på et tidspunkt vendte jeg på en tallerken og nu elsker jeg dem. Og denne her falafelopskrift – den skal I simpelthen prøve. Det er næsten for nemt til at være sandt og samtidig smage så godt. En af de bedste ting er at man ikke skal bøvle med at koge kikærter – de skal bare sættes i blød 10-12 timer og så er de klar til brug.
Selve falafel-opskriften er herfra og fungerede perfekt. Jeg fulgte et råd på siden og fordoblede nogle af krydderimængderne.
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Falafel
Ingredienser
- 250 g kikærter tørvægt
- 1 løg
- 5 store fed hvidløg
- 1 bundt persille
- 1 spsk salt
- 2 tsk spidskommen
- 2 tsk stødt koriander
- 2 æg
- 2 spsk rasp
- olivenolie til stegning
Sådan gør du
- Kikærterne sættes i blød i rigeligt vand i ca. 12 timer. Sæt dem fx i blød om morgenen, så de er klar til aftensmad. De skal ikke koges!
- Hæld vandet fra kikærterne. Blend alle ingredienserne til en jævn masse.
- Opvarm rigeligt olivenolie på en pande. De skal ikke friturekoges, men det er ikke her, man skal spare for meget på olien. Så bliver de ikke sprøde. Når olien er god varm, formes massen til frikadeller med to skeer - du kan også lave runde kugler, men på denne måde bliver de hurtigere færdige, og de passer bedre i et pitabrød, hvis det er det, man vil bruge dem til. Steg ca. 5 minutter på hver side.
Noter
Adapted from Studentermad.dk