Fiskefrikadeller med laks, hjemmerørt remoulade og rødbederåkost

Hver gang jeg spiser en virkeligt god fiskeret, tænker jeg: Åh, de stakler som påstår at de ikke kan lide fisk. Og umiddelbart derefter tænker jeg så, at det da egentligt er noget fis at sige, at man ikke kan lide fisk, punktum. Fisk er jo en milliard forskellige ting. Der er vitterligt en verden til forskel mellem fx disse fiskefrikadeller og kogt torsk (bvadr). Eller en laksefilet stegt så perfekt at man nærmest kan dele den i lækre og fedmefyldte flager med øjenvipperne og en laksefilet så tør og trist, at den nærmest er grå. At sige at man ikke kan lide fisk er vel ligesom at sige, at man ikke kan lide grøntsager. (eller kød, ahem, godt jeg da er blevet lidt klogere) Så skal vi ikke bare aftale, at I alle laver disse frikadeller, uanset set om I er vilde med fisk eller ej? Og lav gerne remouladesaucen og rødbederåkosten også, men det er ikke et krav. Men I vil i hvert fald ikke fortryde det, hvis I gør det!

Hvis man har brug for andre ting til at overtale sig, kan jeg måske lokke med, at denne ret kun tog 30 minutter fra start til servering? Det ville i hvert fald overbevise mig. Selve dellerne er fantastisk luftige og lækre og smager klart af mere. Hvis I kan modstå, er I stærkere end jeg.

Jeg kan ikke huske, hvornår jeg sidst har smagt remoulade, så jeg kan ikke selv svare på, om denne er autentisk. Men min mor mente bestemt, at den smagte af remoulade, så så vidt kan jeg anbefale det. Uanset om det smager af “rigtig” remoulade eller ej, smagte det i hvert fald dejligt – og det passede absolut perfekt til frikadellerne!

Alt i alt er denne ret røget fluks ind på toplisten over fiskeretter hos mig. Prøv den og se, om du ikke synes det samme.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Fiskefrikadeller med laks

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Ingredienser

  • 600 g hvid fisk fx torsk, rødspætte el.lign.
  • 100 g røget laks
  • 1 æg
  • 1 lille løg
  • 1 spsk fiberHUSK
  • 1/2 tsk salt
  • smør til stegning

Sådan gør du

  1. Smid alle ingredienserne med undtagelse af smør i en foodprocessor og hak det til en helt fin fiskefars.
  2. Varm 1-2 pander godt op og smelt en god klat smør på hver. Steg fiskefarsen til ca. 14-16 frikadeller i ca. 15 minutter til de er gennemstegte.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Hjemmerørt remoulade

Ingen bedømmelser endnu

Antal: personer

Skulle gerne kunne holde sig omkring en uge på køl.

Opskrift efter Madbanditten (inspirerede også måltidet generelt)

Ingredienser

  • 5 spsk mayonnaise
  • 10 små cornichoner
  • 2 tsk dijonsennep
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1-2 tsk sukrin+
  • salt

Sådan gør du

  1. Hak det hele fint sammen i foodprocessoren (eller hak cornichonerne i en minihakker/i hånden og rør resten sammen, hvis du vil have en grovere remo).

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Rødbederåkost

Ingen bedømmelser endnu

4 portioner

Ingredienser

  • 2 store gulerødder
  • 4 mellem rødbeder
  • 1 lime saften herfra
  • 3 spsk olivenolie eller anden olie
  • 1 stor håndfuld græskarkerner ristede og saltede

Sådan gør du

  1. Riv gulerødder og rødbeder groft og vent med limesaft og olivenolie. Drys med græskarkerner.

Kategorier: Favoritter, Frokost, Gæstemad, Hovedretter med fisk og skaldyr, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mælkefri, Påske, Salater, Tilbehør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!