Flødekartofler på knoldselleri

KATEGORI: Efterår, Gæstemad, LCHF opskrifter, Tilbehør INGREDIENSER: , , , , , , ,

Flødekartofler på knoldselleri

Flødekartofler er jo faktisk sådan en ret, som langt de fleste kan lide – det siger min erfaring mig i hvert fald. Og umiddelbart lyder det da også, som en ret god ret, når man spiser mad med et højt indhold af fedt. Jeg mener: FLØDEkartofler. Ja, altså, det vil selvfølgelig sige liiige bortset fra de dér kartofler. Det må vi da kunne gøre noget ved… Og ja! Det kan vi sådan set også sagtens!

I Monique Forslund kogebog “LCHF för hela familjen”, som jeg også har skrevet om her og her, laver hun flødekartofler – eller i virkeligheden nok flødegratin – af kinaradise. Og det er jo helt genialt! Kinaradise er ret neutralt i smagen og har meget få kulhydrater. Så det ville jeg da lave. Men! De har altså desværre ikke lige kinaradiser i Føtex, hvorfor min udgave i denne gang måtte blive af den næstbedste løsning, nemlig knoldsellerien. Den har lidt flere kulhydrater og en lidt mere gennemtrængende smag – men der er nu absolut ikke noget galt med resultatet!

Monique bruger både fløde, creme fraiche og flødeost i sin udgave – og så koger hun radise/selleri inden. Det blev ganske fint – men det virkede en anelse omstændigt, så jeg har skrevet to opskrifter til jer nedenfor: Sådan som jeg gjorde det i weekenden, og sådan som jeg vil gøre det næste gang – uanset om det så bliver med knoldselleri, kinaradise eller noget helt tredje Flødekartofler på knoldselleri

Flødekartofler på knoldselleri
Flødekartofler på knoldselleri eller kinaradise
Flødekartofler på knoldselleri
6 portioner
Print
Som jeg lavede det
  1. * 1 knoldselleri
  2. * 1 løg
  3. * 4 fed hvidløg
  4. * 500 g creme fraiche 38%
  5. * 200 g flødeost
  6. * 2,5 dl piskefløde
  7. * 1 spsk salt
  8. * 150 g revet ost




Som jeg vil lave det næste gang
  1. * 1 knoldselleri
  2. * 1 løg
  3. * 4 fed hvidløg
  4. * 250 g creme fraiche 38%
  5. * 5 dl piskefløde
  6. * 1 spsk salt
  7. * 150 g revet ost
Som jeg lavede det
  1. Forvarm ovnen til 180º varmluft.
  2. Skræl knoldsellerien og skær i tynde skiver på ca. 5 mm.
  3. Put sellerien i en gryde, dæk med vand og bring i kog. Koges i ca. 2 minutter og drænes herefter.
  4. Blend løg, hvidløg, creme fraiche, flødeost og piskefløde sammen med salt til en jævn masse.
  5. Læg sellerien i et stort ovnfast fad og hæld flødeblandingen over. Rør rundt i det, så det er godt fordelt og sæt i ovnen.
  6. Bag i ca. 30 minutter og drys herefter den revne ost over.
  7. Skru ovnen op til 200º og giv den yderligere 10 minutter, indtil osten er gylden.
Som jeg vil lave det næste gang
  1. Forvarm ovnen til 180º varmluft.
  2. Skræl knoldsellerien og skær i tynde skiver på ca. 5 mm.
  3. Fordel sellerien i et stort ovnfast fad.
  4. Blend løg, hvidløg, creme fraiche og piskefløde sammen med salt til en jævn masse.
  5. Hæld flødeblandingen over sellerien og rør rundt i det, så det er godt fordelt.
  6. Bag i ca. 1 time og drys herefter den revne ost over.
  7. Skru ovnen op til 200º og giv den yderligere 10 minutter, indtil osten er gylden.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/
Flødekartofler på knoldselleri

Flødekartofler på knoldselleri

Flødekartofler på knoldselleri

Flødekartofler på knoldselleri

 


 

Indlægget kan indeholde affiliatelinks.


Flødekartofler på knoldselleriFlødekartofler på knoldselleriFlødekartofler på knoldselleriFlødekartofler på knoldselleriFlødekartofler på knoldselleri
11 kommentarer til “Flødekartofler på knoldselleri
  1. Lørna siger:

    Hvis du en dag falder over en kinaradisse, så prøv at lave retten igen… Det smager bare SÅ godt :) Jeg fandt en enkelt i superbest forleden, men ellers er de som sunket i jorden. Æv!

    • Xenia siger:

      Det har jeg også klart planer om! Men du har ret, de er desværre ret svære at opdrive :( Forhåbentligt lykkes det på et tidspunkt! :D Ellers er knoldselleri altså også et fint alternativ i mellemtiden ;)

  2. Evamarie siger:

    Jeg har netop prøvet at lave det med kålrabi. Det var VIRKELIG godt. Den fåes i Føtex, og kan også både moses, og laves til pommes.

    • Xenia siger:

      Uhm, lækkert – god idé! Hvordan smager kålrabi egentligt? Jeg tænker, at det er mere neutralt end sellerien, men har vist faktisk aldrig smagt det :)

  3. Sekretæren siger:

    Jeg elsker bare flødekartofler, og blev så inspireret af jeres snak om disse “flødekartoffel” varianter, at jeg kørte til en grønthandler og købte kinaradisse og glaskål. Der var ingen kålrabi. Nu vil jeg prøve at lave disse to forskellige. Har ingen creme fraiche, men mon ikke græsk yoghurt 38% kan gå an? Da det bliver to små portioner, kan jeg desværre ikke rigtig bruge dine mål Xenia, så det bliver på slump. Jeg har allerede skåret skiver af glaskålen på mandolin jern, og de smager super som rå snack :-) Vender tilbage med resultatet. Tak for super inspiration, var ved at gå lidt kold.

  4. Sekretæren siger:

    Så blev både glaskål og kinaradis afprøvet. Jeg hælder klart mest til glaskålen. Den bliver en lille smule sød, når den er varm, men ikke mere end jeg synes var ok. Den med kinaradis manglede lidt salt, men det er der jo råd for :-) Der var stadig bid i begge.

    • Xenia siger:

      Super at du kunne bruge inspirationen! Og tak for afprøvningen – så slipper jeg selv for det ;) Måske jeg snart skal forsøge mig med den kinaradise-udgave – det må da kunne lade sig gøre, at finde sådan en slambert et eller andet sted ;)

  5. Tine siger:

    Jeg har købt kinaradise i Lidl.. Tror muligvis det er en standardvare der?

  6. Pernille A. Jensen siger:

    Skulle man nu have lidt svært ved at finde Kina radise i Lidl så kan den også findes hos Metro kæden :)

2 Pings/Trackbacks for "Flødekartofler på knoldselleri"
  1. [...] sædvanlige røræg – her har jeg puttet lidt af den rest hamburgerryg fra da jeg lavede flødekartofler af knoldselleri i – det fungerer [...]

  2. […] har tidligere brugt kinaradise som “flødekartofler” og i den forbindelse opdagede jeg, hvor fint den rod faktisk holder sin sprødhed (faktisk lidt for […]

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

Disse HTML koder og attributter er tilladte: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>



Hej!
Jeg hedder Xenia,
og det her er min blog.

Hjemme hos Xenia er en LCHF-blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags.

Velkommen til og velbekomme!
Follow on Bloglovin

3 tilfældige fra arkivet…

Om affiliatelinks, sponsorerede indlæg m.m.

Jeg bruger jævnligt affiliatelinks i mine opskrifter og af og til vil der også forekomme sponsorerede indlæg herinde. I fællesskab med reklamerne, hjælper det til, at jeg kan bruge mere tid på bloggen, hvorfor jeg håber, at det er noget, I kan acceptere. Jeg skriver kun indlæg om ting, jeg kan stå inde for, og alle affiliatelinks fører til produkter, jeg selv bruger og er glad for.
Sådan fungerer affiliatelinks

Samarbejde m.m.

Få 5% i rabat ved at skrive 'Xenia' i bemærkningsfeltet på ordren.

Sæsonoversigt

Ingredienser

(4) (31) (2) (16) (5) (2) (5) (2) (4) (19) (36) (4) (34) (48) (2) (17) (9) (35) (2) (49) (2) (5) (31) (7) (11) (7) (3) (2) (3) (2) (5) (8) (2) (16) (14) (2) (2) (11) (40) (4) (7) (5) (2) (49) (67) (35) (11) (50) (6) (2) (19) (8) (3) (9) (7) (4) (25) (28) (9) (11) (24) (16) (2) (4) (35) (8) (4) (5) (3) (3) (4) (3) (2) (2) (10) (13) (7) (19) (28) (2) (4) (58) (2) (9) (12) (18) (6) (2) (22) (15) (12) (2) (11) (2) (2) (2) (68) (3) (5) (6) (144) (2) (9) (6) (13) (20) (9) (8) (28) (2) (2) (12) (2) (2) (2) (15) (2) (14) (2) (3) (7) (30) (2) (7) (22) (5) (29) (3) (4) (2) (9) (2) (3) (13) (12) (3) (35) (34) (42) (3) (93) (4) (2) (16) (11) (22) (6) (2) (35) (7) (4) (49) (9) (83) (13) (3) (3) (14) (15) (3) (13) (2) (15) (62) (6) (2) (4) (5) (28) (3) (4) (5) (15) (2) (6) (3) (34) (7) (8) (3) (2) (8) (2) (2) (8) (2) (29) (18) (4) (45) (6) (2) (14) (5) (2) (40) (24) (5) (10) (14) (27) (7) (27) (16) (12) (102) (6) (4) (2) (5) (8) (3) (7) (2) (3) (3) (2) (6) (2) (26) (3) (3) (12) (8) (5) (2) (6) (8) (2) (5) (5) (2) (5) (8) (6) (2) (8) (8) (27) (2) (5) (3) (4) (5) (32) (5) (10) (10) (18) (5) (4) (175) (50) (21) (4) (3) (8) (23) (25) (42) (11) (31) (2) (2) (7) (67) (2) (58) (44) (2) (14) (2) (2) (2) (2) (6) (5) (2) (2) (3) (3) (3) (14) (2) (62) (6) (28) (3) (5) (6) (2) (4) (3) (3) (5) (2) (57) (43) (7) (2) (11) (3) (23) (3) (20) (166) (3) (15) (3) (8) (26) (3)