Flødekartofler på knoldselleri

Flødekartofler er jo faktisk sådan en ret, som langt de fleste kan lide – det siger min erfaring mig i hvert fald. Og umiddelbart lyder det da også, som en ret god ret, når man spiser mad med et højt indhold af fedt. Jeg mener: FLØDEkartofler. Ja, altså, det vil selvfølgelig sige liiige bortset fra de dér kartofler. Det må vi da kunne gøre noget ved… Og ja! Det kan vi sådan set også sagtens!

I Monique Forslund kogebog “LCHF för hela familjen”, som jeg også har skrevet om her og her, laver hun flødekartofler – eller i virkeligheden nok flødegratin – af kinaradise. Og det er jo helt genialt! Kinaradise er ret neutralt i smagen og har meget få kulhydrater. Så det ville jeg da lave. Men! De har altså desværre ikke lige kinaradiser i Føtex, hvorfor min udgave i denne gang måtte blive af den næstbedste løsning, nemlig knoldsellerien. Den har lidt flere kulhydrater og en lidt mere gennemtrængende smag – men der er nu absolut ikke noget galt med resultatet!

Monique bruger både fløde, creme fraiche og flødeost i sin udgave – og så koger hun radise/selleri inden. Det blev ganske fint – men det virkede en anelse omstændigt, så jeg har skrevet to opskrifter til jer nedenfor: Sådan som jeg gjorde det i weekenden, og sådan som jeg vil gøre det næste gang – uanset om det så bliver med knoldselleri, kinaradise eller noget helt tredje 😀

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Flødekartofler på knoldselleri eller kinaradise

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner

Ingredienser

Som jeg lavede det

  • 1 knoldselleri
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 500 g creme fraiche 38%
  • 200 g flødeost
  • 2,5 dl piskefløde
  • 1 spsk salt
  • 150 g ost revet

Som jeg vil lave det næste gang

  • 1 knoldselleri
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 250 g creme fraiche 38%
  • 5 dl piskefløde
  • 1 spsk salt
  • 150 g ost revet

Sådan gør du

Som jeg lavede det

  1. Forvarm ovnen til 180º varmluft.
  2. Skræl knoldsellerien og skær i tynde skiver på ca. 5 mm.
  3. Put sellerien i en gryde, dæk med vand og bring i kog. Koges i ca. 2 minutter og drænes herefter.
  4. Blend løg, hvidløg, creme fraiche, flødeost og piskefløde sammen med salt til en jævn masse.
  5. Læg sellerien i et stort ovnfast fad og hæld flødeblandingen over. Rør rundt i det, så det er godt fordelt og sæt i ovnen.
  6. Bag i ca. 30 minutter og drys herefter den revne ost over.
  7. Skru ovnen op til 200º og giv den yderligere 10 minutter, indtil osten er gylden.

Som jeg vil lave det næste gang

  1. Forvarm ovnen til 180º varmluft.
  2. Skræl knoldsellerien og skær i tynde skiver på ca. 5 mm.
  3. Fordel sellerien i et stort ovnfast fad.
  4. Blend løg, hvidløg, creme fraiche og piskefløde sammen med salt til en jævn masse.
  5. Hæld flødeblandingen over sellerien og rør rundt i det, så det er godt fordelt.
  6. Bag i ca. 1 time og drys herefter den revne ost over.
  7. Skru ovnen op til 200º og giv den yderligere 10 minutter, indtil osten er gylden.

Kategorier: Efterår, Gæstemad, LCHF opskrifter, Tilbehør

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!