Fuldkornsmuffins med æble og blåbær

 

Min mor havde fødselsdag i mandags (jah, hurrah, tillykke), hvilket vi fejrede med at spise brunch søndag formiddag samt efterfølgende hygge hjemme hos dem (eller dvs. hende fra nu af, min lillebror er p.t. ved at flytte hjemmefra!). Men det var ikke det, vi skulle snakke om. Alle ved, at når man har fødselsdag, skal man have kage med på sit arbejde (står det ikke i Grundloven eller sådan noget?). Derfor bagte jeg en bunke af disse muffins for hende. De er sunde muffins i den forstand, at der er fuldkorn, frugt og meget lidt fedtstof i. Der er dog stadig godt med sukker i, og kage kan – efter min mening – aldrig blive sundt i en kaloriemæssig forstand, hvis det er sådan noget man går op i. Men hvis sundhed for dig i højere grad betyder at putte gode og ‘rigtige’ råvarer i din mund og krop, ja, så er disse muffins sunde. Under alle omstændigheder smagte de i hvert fald herligt.

Hvis man vil være rigtig sej, laver man selv æblemoset til opskriften. Jeg var dog doven i søndags (efter at have cyklet 19 km hjem til Køge, mener jeg, at det var i min ret), så jeg brugte købt æblemos. Muffinsene får lidt bid af fuldkornshvedemelet, så hvis du gerne vil undgå det – eller i hvert fald gøre det mere udtalt – kan du prøve at blande melet med kærnemælken inden og lade det stå et par timer. Du kan også varme mælken op – så går det lidt stærkere. Ellers kan du bare bage dem dagen før – fugten fra kagerne blødgør kornet, når der går lidt tid. Jeg syntes dog ikke, at det gjorde noget, at der var noget at tygge i 🙂

Opskriften er fundet her.

 

Fuldkornsmuffins med æble og blåbær

12 muffins (i store muffinforme)

 

* 150 g fuldkornshvedemel

* 100 g havregryn

* 1 tsk bagepulver

* 1/2 tsk natron

* 1/4 tsk salt

* 1/2 spsk kanel

* 2 1/2 dl usødet æblemos

* 1 1/4 dl kærnemælk

* 100 g brun farin

* 2 spsk rapsolie (eller anden smagsneutral olie – måske mandel- eller kokosolie også vil være lækkert)

* 1 stort æg

* 1/2 pose frosne blåbær

 

Forvarm ovnen til 180º varmluft.

Bland mel, havregryn, bagepulver, natron, salt og kanel i en stor skål. 

Pisk æblemos, kærnemælk, farin, olie og æg sammen. Hæld de våde ingredienser sammen med de tørre og rør, til det lige netop er blandet. 

Vend blåbærrene i dejen.

Fordel dejen i 12 papirsmuffinforme sat ned i en aluminiumsmuffinform. 

Bag i ca. 20-25 minutter eller til de kun giver lidt efter, når du trykker på dem, og et træspyd nedsat i dejen kommer op ren.

Køl af og spis.

 

2 comments

  1. Lige bagt disse i dag, var noget skeptisk (har aldrig bagt med fuldkorn før), men nøjh hvor er de bare gode. Super svampede i midten og en fantastisk sprød top. GUF!! Mange tak for lækker opskrift. Ikke sidste gang de bliver bagt 🙂

    1. Skønt at I kunne lide dem! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *