Fyldt kylling med mozzarella og parmaskinke samt chilikartoffelsalat

Fyldt kylling med mozzarella og parmaskinke samt chilikartoffelsalat

Kender I de dage, hvor man bare har ingen inspiration madmæssigt og overhovedet ikke ved, hvad man gider at spise? Sådan en dag havde jeg i dag. Alligevel fandt jeg i sidste øjeblik på at lave dette. Først havde jeg egentligt planlagt at det skulle være ostepølser med kartoffelsalaten, men de havde ikke ostepølser i brugsen, og det er den eneste slags pølser, jeg sådan rigtigt bryder mig om. Underligt, ja. Så i stedet blev det til en version af de fyldte kyllingebryster, jeg har set rundt omkring, men her da jeg skulle bruge opskriften til aften, overhovedet ikke kunne finde. De blev dog fine alligevel. Jeg synes, det er en god måde at lave kyllingebryster på – nogle gange kan det jo godt blive lidt kedeligt bare at stege dem på panden. Kartoffelsalaten har jeg lavet før. Desværre syntes jeg dog ikke at den blev ligeså god i dag. Måske skyldes det at der endnu ikke er nye kartofler? Det brugte jeg i hvert fald sidst. Ikke desto mindre er den god, fordi den har lidt andre smage end den klassiske cremefraiche-mayonnaise-karry-løg-dressing, man bruger 🙂 Vi fik en hurtig salat af iceberg og majs dertil.

 

3 pers.

* 3 kyllingebryster

* 125 g mozzarella (1 kugle)

* 1 pakke parma/serranoskinke – ca. 6 skiver

* 650 g små kartofler

* 200 g hytteost

* 3 forårsløg

* 1/2 stor rød chili

* 1 tsk paprika

* salt og peber

* 200 g ærter

* 1/2 bakke karse

 

* 1/2 iceberg

* 1 dåse majs

 

Kartoflerne koges i god tid, så de kan nå at køle af. Jeg plejer at koge dem i vand med rigeligt salt i 10 minutter, slukke for blusset og lade dem stå i 10 minutter og derefter hælde vandet fra. Så bliver de oftest gode.

Tænd ovnen på 200º. Skær et snyt i kyllingebrysterne og fordel mozzarella i skiver heri. Luk ved at rulle skinke rundt om. Læg i et smurt ovnfast fad eller på en bradepande med bagepapir og steg i ca. 40 minutter – eller til de er gennemstegte.

Fyldt kylling med mozzarella og parmaskinke samt chilikartoffelsalat

Blend hytteost med forårsløg og chili. Tilsæt paprika, salt og peber og smag til. Skær kartoflerne i tern og vend i dressingen sammen med ærter og karse.

Fyldt kylling med mozzarella og parmaskinke samt chilikartoffelsalat

Snit iceberg og bland med majs.

4 comments

  1. Det ser nu ikke helt dårligt ud, hvis man ser bort fra, at du har plastret det til i ærter 😛 Ikke lige min favoritspise, hehe. Men kartoffelsalaten skal da prøves!

  2. Haha, nej sådan kan det jo gå. Jeg kan personligt ret godt lide ærter 🙂 Men de er jo også lige til at udelade 🙂

  3. Hold kæft du er sej! Hvem finder på sådan en ret i sidste øjeblik? Sidste øjebliksspise for mig er spaghetti med ketchup! Det ser lækkert ud 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *