Græskarsuppe med kokos, chili og appelsin

Græskarsuppe med kokos, chili og appelsin - servering

Efter snart at have blogget on-and-off i over to et halvt år, sidder det dér med at huske/skrive ned, hvad retter indeholder, nærmest på rygraden. Det er en vane, der er så indgroet, at jeg efterhånden gør det uden at blinke. Og netop det er faktisk en af mine yndlingsting ved at have en blog. For nogle gange får man – næsten som ved et lykketræf – lavet noget, der bare er helt og aldeles fantastisk. Noget, der er så lækkert, at man muligvis ville græde sig selv i søvn, hvis man ikke kunne genskabe det igen på et senere tidspunkt. Og så er det jo netop heldigt, at jeg skriver alt ned, for så kan I også komme til at prøve denne suppe, som faktisk er den bedste græskarsuppe, jeg nogensinde har smagt! Og jeg har efterhånden smagt en del. Ja faktisk er det måske den bedste suppe, jeg nogensinde har smagt, punktum. Den var i hvert fald virkelig, virkelig god.

Græskar er lækkert og græskar er sundt. Men smagen kan nogen gange godt være sådan lidt… fad i smagen, hvis det er det rette ord. Jer, der kender græskarsmagen, ved sikkert lige, hvad jeg mener. Den egenskab gør, at græskar altid skal have noget modspil af en art. Hertil er chili ret genialt synes jeg, men generelt blev kombien i denne suppe bare lige i øjet. Den fade smag var helt væk og tilbage var bare en lækker sødmefyldt, spicy, cremet og let syrlig suppe, som er min nye vinterfavorit.

Prøv den! I vil ikke fortryde det – det kan jeg næsten garantere.

Græskarsuppe med kokos, chili og appelsin - græskar

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Græskarsuppe med kokos, chili og appelsin

Ingen bedømmelser endnu


Ingredienser

Suppe

  • 1 hokkaidogræskar ca. 1 kg
  • 1,5 spsk olivenolie eller kokosolie
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk tørret timian
  • 1,5 spsk olivenolie
  • 2 løg
  • 2 tsk tørrede chiliflager
  • 4 dl kokosmælk
  • 1/2 liter vand
  • 2 tsk herbamare urtebouillon eller tilsvarende af andet mærke
  • 1/2-1 tsk cayennepeber
  • 1-2 tsk røget paprika
  • 1/2 appelsin saften herfra
  • salt

Topping

  • 6 spsk græskarkerner
  • 8 spsk tørrede kokosflager eller 6 spsk alm. kokosmel

Sådan gør du

  1. Forvarm ovnen til 180º varmluft.
  2. Fjern toppen og bunden af græskaret samt evt. grimme pletter på skrællen. Du behøver ikke at skrælle det ellers! Halver, fjern indmaden og skær græskarret i både og derefter grove tern. Fordel ternene i ét lag på en bageplade beklædt med bagepapir og vend med olivenolie, salt og timian. Bag græskarret i ca. 45 minutter, eller til kanterne er let gyldenbrune men ikke brændte. Førstnævnte giver en lækker dyb og næsten karamelliseret smag.
  3. Når græskarret mangler ca. 10 minutter i ovnen, pilles løgene og skæres i grove tern. Opvarm lidt olie i en stor gryde og svits løg heri, indtil de er bløde. De skal ikke tage farve. Tilsæt chiliflager og vend rundt et minuts tid.
  4. Tilsæt nu de bagte græskarstykker sammen med kokosmælk, vand og bouillon. Bring suppen i kog og lad den simre under låg i 10 minutter.
  5. Rist imens græskarkerner og kokosflager/mel på en varm pande, evt. i lidt fedtstof, til græskarkernerne begynder at "poppe" og kokos er gyldent.
  6. Blend suppen med en stavblender (eller i en alm. blender) og smag den herefter til med appelsinsaft, paprika, salt og evt. cayennepeber. Fortynd evt. med ekstra vand. Varm den igennem og server.
Græskarsuppe med kokos, chili og appelsin - ristet topping
Græskarsuppe med kokos, chili og appelsin - færdig suppe

Kategorier: Efterår, Favoritter, Forår, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mælkefri, Suppe, Vegetarisk, Vinter

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!