Grillede (eller ovnbagte) asparges med bacon, feta og pinjekerner

grillede-asparges-bacon-feta-pinjekerner-2

Jeg kan lige så godt sige det med det samme: Hvis du aldrig har smagt grillede (eller ovnbagte) asparges, er det i køkkenet eller til grillen med dig med det flukseste vons, du kan mønstre! Det er så nemt og helt fantastisk lækkert. Generelt er grøntsager jo gode på grill eller i ovn, men asparges får en slags røget sødme, som er ulig meste andet. 

Disse grillede asparges er det perfekte tilbehør til en grillaften, fordi du kan tilberede grøntsagerne færdigt ved grillen også (jeg ville nok dog stege baconen på en pande i køkkenet først, med mindre du har noget af det specielle grilltilbehør). Har du ingen grill, kan du dog snildt “grille” dine asparges i ovnen ved høj varme, som jeg gjorde, det bliver fuldt ud lige så godt. 

LÆS OGSÅ: 3 gode til grillen

I denne simple opskrift understreger bacon og feta røgsmagen, og tilsammen får du en fænomenalt velafbalanceret bunke grønne stænger. Skynd dig at lave det nu, mens asparges er i sæson og kan fås relativt billigt. Ellers kan du erstatte med grønne bønner uden for sæson, tænker jeg. 

Jeg spiste det med langtidsstegte kyllingelår (som gør alt kylling perfekt smørmørt!) til, men jeg kan ikke forestille mig noget kød eller andet, dette ikke vil gå godt til. Jeg ville heller ikke tøve med at servere det som enkeltstående ret, fx til frokost eller som et let aftensmåltid.

grillede-asparges-bacon-feta-pinjekerner-1

Grillede (eller ovnbagte) asparges med bacon, feta og pinjekerner
2 personer som eneste tilbehør / 4 personer sammen med andet tilbehør
Print
Ingredienser
  1. * 2 bundter grønne asparges
  2. * 1 pakke bacon i skiver
  3. * ca. 100 g feta
  4. * 1 håndfuld pinjekerner
  5. * salt og peber
  6. * evt. balsamicoglace
Sådan gør du
  1. Tænd grillen eller forvarm ovnen til 220º varmluft.
  2. Knæk de træede ender af din asparges. Hvis de skal i ovnen, kan du halvere dem en gang. På grillen holdes de hele.
  3. Fordel asparges på en bageplade beklædt med bagepapir. Grill dem i ovnen i 20 minutter eller på grillen, til de er tilpas møre, men stadig har bid.
  4. Rist imens pinjekernerne på en tør pande. Steg baconen sprød. Du kan lægge baconen med i ovnen, men vær opmærksom på, at det nok skal have lidt længere end aspargesene.
  5. Når dine asparges er klar, fordeles de på et pænt fad. Fordel bacon, smuldret feta og ristede pinjekerner henover, og krydr med salt og peber samt evt. lidt balsamicoglace.
  6. Servér.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/
(Vist 515 gange siden 26/10-15, 1 visninger i dag)

Skriv en kommentar