Grøn smoothie med avocado, ananas, citron og ingefær

groen_smoothie_avocado_ananas

Som udgangspunkt gør jeg mig egentligt ikke så meget i smoothies. Ikke fordi det ikke smager godt, men tit glemmer jeg vist bare helt, at de overhovedet findes. De bliver tilsidesat til fordel for andre, indrømmet, mere mættende morgenmåltider. Men en sjælden gang i ferier eller weekender, hvor jeg står lidt senere op og ikke på samme måde skal være mæt lige så længe, som jeg gerne vil være i hverdagene, tyr jeg til en smoothie med grønt. Det ligger rart og let i maven, og det synes jeg især er rart, når man er i sådan et spirende forårshumør som nu.

De sidste mange gange jeg har lavet smoothies, har jeg lavet en eller anden variant af Janes avocadosmoothie, så jeg tænkte, at det var på tide, at jeg delte min mest brugte version med jer. Janes udgave er superfin i sig selv (dog tilsat et par dråber stevia for mit vedkommende), da både ingefær, citron og kokos giver en dejlig sødlig smag, men hvis man gerne vil have den lidt sødere, er ananas en virkeligt godt tilsætning. Ananas er selvfølgelig en frugt med et relativt højt indhold af frugtsukker, så spiser man meget lowcarb eller strikst LCHF, er denne opskrift nok ikke for dig. Jeg synes personligt, at fedtet fra avocado og kokosmælk virker fortræffeligt, så den relativt lille mængde ananas deri ikke sender mit blodsukker på rutsjebanetur, men her må man som altid vurdere, hvad ens egen krop trives bedst med.

Jeg kan anbefale at fryse frisk ananas ned i tern og bruge til denne. Så går det i stedet for isterningerne, hvilket fungerer virkeligt godt. Og nedfrysningen er i øvrigt smart for mig, fordi jeg ellers aldrig kan få spist en hel ananas. Har man ikke lige frisk ananas, kan man fint bruge fra dåse. Sørg dog for at købe en med ananas i egen lage og uden tilsat sukker. Ananas er sødt nok i sig selv 😉 Prøv dig i øvrigt frem med mængden af vand, så du rammer den konsistens, du helst vil have. Jeg foretrækker mine smoothies ikke alt for tykke, så jeg bruger nok 1,5-2 dl vand, men kan du lide dem tykke, eller vil du spise den i skål med toppings, som er så populært for tiden, kan du måske starte med 1/2-1 dl.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Grøn smoothie med avocado, ananas, citron og ingefær

Ingen bedømmelser endnu

Antal: person

Ingredienser

  • 1/2 avocado
  • 1 dåse ananas i tern eller tilsvarende mængde frisk
  • 1 håndfuld frisk spinat for en endnu grønnere farve
  • 1/2 usprøjtet citron skal og saft herfra
  • et par cm frisk ingefær ca. 10 g
  • et nip salt
  • 1 dl kokosmælk
  • 1-2 dl vand erstat evt. noget med ananaslage, hvis du bruger ananas fra dåse
  • en håndfuld isterninger eller brug frossen ananas
  • et par dråber flydende stevia med vaniljesmag kan udelades

Sådan gør du

  1. Blend alle ingredienser godt sammen, til du har en lækker cremet smoothie.

Noter

Vil du have en mere mættende smoothie, kan du tilsætte lidt kokosolie (med eller uden smag) til smoothien. Det blender fint ind, giver ikke ekstra smag, og holder dig mæt længere.

Kategorier: Fast food, Hverdagsmad, LCHF opskrifter, Mælkefri, Morgenmad, Smoothies, Snacks, mellemmåltider & andre lækkerier

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!