Grøn fettuccine med broccoli i flødesauce og kylling

Jeg havde egentlig planlagt i fredags at lave denne opskrift på en pastaret, som også ser ret lækker ud. Men i sidste øjeblik viste det sig, at min kusine ikke kan lide tomatsauce, og så var jeg jo nødsaget til at finde på en nødløsning. I køleskabet lå et broccoli, som jeg valgte at bruge i stedet – ganske vist kunne hun heller ikke lide det, men det var da trods alt nemmere at pille fra. Det blev en ret enkel men velsmagende sauce, så I får lige en cirka opskrift, i tilfælde af at I selv en dag står i samme situation – hvilket jo ikke er utænkeligt 🙂

Jeg serverede det med en enkelt grøn salat og de lækre hvidløgssnegle. Alt i alt et herligt måltid, hvis I spørger mig 😉

 

4 portioner

* 500 g frisk grøn fettuccine

* 450 g kyllingeinderfilet

* 1 spsk smør

* 1 spsk olie

* 3 fed hvidløg

* 10 friske rosmarinblade

* 1 broccoli

* 1 dl hvidvin

* 2 1/2-3 dl madlavningsfløde

* 1/2 hønsebouillonterning

Bring vand med salt i kog til pasta. 

Opvarm lidt olie på en pande og steg kyllingen heri. Krydr med salt og peber.

Hak hvidløgene og skær broccoli i mindre buketter og stykker. Smelt smørret sammen med olie i en dyb pande eller en gryde og svits hvidløg heri et minuts tid. Tilsæt broccoli, vend rundt og hæld hvidvin over. Lad det fordampe, tilsæt hakket rosmarin og madlavningsfløde og lad det koge ind. Smag til med salt og bouillon.

Kog pastaen efter anvisningerne på pakken, når vandet koger, dræn herefter og bland med saucen.

Server med kylling, salat og evt. brød.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *