Grønne bønner med feta og solsikkekerner og nye kartofler

Dette er et måltid lige efter mit hjerte! Jeg elsker nye kartofler, og hvis det ikke var fordi jeg hader at skrabe dem, spiste jeg det sikkert hver dag – næsten da. Jeg har lavet bønner på den måde en gang før, og det er også lige noget, der tiltaler mine smagsløg. Man skal selvfølgelig kunne lide kartofler og bønner, for at denne ret er god, men i så fald er den altså også lige i skabet. Hvis man ikke er til det kødløse, kan man også sagtens spise noget kød eller fisk af en eller anden art til.

Jeg prøvede en ny feta salatost i dag, fra Løgismose. Den er ikke så cremet, som den jeg plejer at købe, men til gengæld passede den bedre størrelsesmæssigt med kun 100 g i modsætning til de 500 i den anden. Jeg valgte at understrege basilikum- (og citronsmagen) i osten ved at pynte kartoflerne med frisk basilikum – men hvis man ikke lige har det, udelader man bare. Efter min mening smager nye kartofler godt nok i sig selv 🙂

Jeg lavede som altid to portioner – så har jeg nem frokost eller aftensmad i morgen. Og jeg tror faktisk at dette er en af de retter, som jeg ikke vil have noget imod at spise kold.

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Grønne bønner med feta og solsikkekerner og nye kartofler

Ingen bedømmelser endnu

Antal: portioner

Ingredienser

  • 500 g nye kartofler
  • evt. et par friske basilikumsblade til pynt
  • 500 g grønne bønner
  • 100 g salatost/feta fx Løgismose med citron og basilikum
  • 30 g solsikkekerner

Sådan gør du

  1. Skrab eller skrub kartoflerne og læg dem i ét lag i din største gryde. Tilsæt rigeligt med salt (jeg brugte 3 tsk til denne portion og de var helt perfekte!) og bring i kog. Når vandet koger, skrues der ned og de simrer i 10 minutter. Sluk herefter for blusset, men lad dem stå og trække i vandet i yderligere 10 minutter. Hæld vandet fra og damp dem tørre. Det er i hvert fald sådan jeg koger nye kartofler.
  2. Kog bønnerne i letsaltet vand. Rist solsikkekernerne på en tør pande til de er gyldne. Hak eller smuldr osten i mindre stykker. Pynt bønnerne med feta og solsikkekerner og server med kartoflerne.
Grønne bønner med feta og solsikkekerner og nye kartofler

Kategorier: Fast food, Tilbehør, Vegetarisk

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!