Grøntsagswok med nudler, kokosmælk og rød karry

Grøntsagswok med nudler, kokosmælk og rød karry

Dette – og variationer heraf – er helt sikkert min livret lige for tiden. Jeg laver det mindst en gang om ugen – og så er der jo gerne rester til en-til-to måltider 😉 Indtil videre er denne variant min favorit. Og så er det så nemt, at det næsten gør ondt overhovedet at skrive opskriften. Men jeg synes helt sikkert I har fortjent den alligevel!

Jeg bruger for det meste frostgrøntsager – jeg kan egentligt på mange punkter bedst lide friske, men alternativet er kun at få 2-3 (max!) forskellige grøntsager, da jeg ellers ikke kan nå at få brugt dem. Min yndlings-frostgrønt-wokblanding er denne fra Frigodan – den fås i hvert fald i Superbest. Men brug hvad du bedst kan lide – jeg foretrækker grønne grøntsager – og selvfølgeligt blandinger uden løg. Og så putter jeg altid babymajs i, da jeg elsker majs! 🙂

Der er forresten ingen tilberedningsbilleder, da jeg var meget sulten, da jeg lavede det 🙂

 

2-3 portioner – jeg spiser altid lidt mere end jeg egentligt kan, når jeg laver dette, fordi jeg er så vild med det 🙂

* 1 spsk sesamolie (eller rapsolie)

* 500 g frosne grøntsager (eller 400 g friske)  

* 1 dåse babymajs

* 3 firkanter ægnudler (jeg bruger normalt to almindelige og en firkant chilinudler fra Netto/Føtex/Bilka)

* 1 dåse kokosmælk

* 1 stor spiseskefuld rød karrypasta (jeg bruger oftest den fra Blue Dragon, så hvis du bruger en anden, skal du lige være opmærksom på, at de varierer i stærkhed – smag dig frem)

* 1 tsk salt

* evt. lidt vand

* saltede peanuts

Hvis du bruger friske grøntsager, skæres de i passende stykker. Babymajsene skæres i kvarte på langs. 

Opvarm olien i en wok. Tilsæt grøntsagsblandingen (eller de friske i henhold til tilberedningstid). Vend rundt indtil de er tøede.

Rør imellemtiden saucen sammen af kokosmælk, karrypasta og salt. Tilsæt kokossauce, babymajs og nudler – gerne knækket i mindre stykker – til grøntsagerne og vend rundt. Sørg for, at nudlerne er dækket af kokosmælk. Lad det simre til kokosmælken er trukket helt ind. Hvis nudlerne ikke er helt møre, tilsættes lidt vand. Smag til og server med peanuts som drys.

5 comments

  1. har lige købt ind til at lave sådan en ret i går, og jeg kunne ikke finde en opskrift der så så god ud som denne her! uhmmm jeg glæder mig til at gå i gang med den! tak på forhånd! 🙂

    -katrne

    1. Hej Katrine. Jeg håber du kunne lide det! Det er altid dejligt at høre at også de “gamle” opskrifter er til nytte for andre 🙂

  2. Helene Poulsen

    Hej. Har du set man kan købe bønne pasta i Kvickly ( glutenfri).. Det må da også gå ind for LDHF??.. Vh Helene

    1. Jeg har ikke set pastaen fysisk i nogle butikker endnu, men har godt læst om og set det diverse steder på nettet. Umiddelbart vil jeg dog ikke klassificere det som LCHF. Dels er bælgfrugter jo ikke generelt en del af LCHF, og dels har pastaen vist stadig et – i min optik – ret kulhydrat-indhold. Men det er da uden tvivl et bedre et valg end almindelig pasta på hvede! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *