Grove burgerboller med rugmel og havregryn

Billeder i indlægget opdateret 12/10-11

Jeg har tidligere forsøgt mig med grove burgerboller – dengang var det med fuldkornshvedemel og hørfrø. Disse jeg lavede i dag efter Lines opskrift var dog i en helt anden klasse. De var SÅ lækre og kan faktisk sagtens måle sig med disse burgerboller, jeg lavede for endnu længere tid siden. Fordelen ved dem fra i dag er jo så bare at de er grove, hvilket er en ret stor fordel i mine øjne 😉

Jeg lavede halv portion i forhold til Line, da jeg tænkte at seks var mere end rigeligt – og jeg havde ret, for de blev ret store. Alternativt kan de sikkert også fryses ned – jeg har bare sjældent plads i min fryser til store mængder brød, og så kan jeg jo egentligt også godt lide at bage, så jo oftere muligheden er der, jo bedre 🙂

Udskriv
Grove burgerboller med rugmel og havregryn

Opskrift efter Mad med hjertet

Antal: 6 stk
Ingredienser
  • 2,5 dl vand lunkent
  • 25 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olie fx rapsolie
  • 1 æg
  • 75 g rugmel
  • 50 g havregryn
  • 300 g hvedemel
  • sesamfrø til pynt
Sådan gør du
  1. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt herefter salt, sukker, olie og æg. Tilsæt rugmel og havregryn og herefter hvedemelet lidt ad gangen. Ælt godt igennem og lad hæve i 1 time.
  2. Slå dejen ned og form til seks boller. Pres disse flade og lad dem hæve på bagepladen i yderligere 30 minutter.
  3. Tænd ovnen på 200º varmluft. Pensl bollerne med vand og drys med sesam- eller hørfrø.
  4. Bag ca. 12 minutter, til de er gyldne.

4 comments

  1. Hej xenia!
    Jeg skal lave et lille burgerarrangement i weekenden og vil forsøge mig med denne opskrift. Jeg vil dog modificere den lidt og har derfor et par spørgsmål, jeg håber du vil svare på, selvom jeg ved, du spiser efter lchf nu 🙂
    Nr 1: kan man lave dejen dagen før? Og hvordan mon den i så fald skal opbevares?
    Nr 2: kunne man måske erstatte noget af hvedemelet med knust hørfrø og husk? Evt ned til halv mængde hvedemel, og i så fald hvor meget hørfrø/husk, tror du, jeg skal forsøge mig med?
    Hilsen Malene

    1. Det lyder hyggeligt – og disse burgerboller kan bestemt anbefales!
      Først og fremmest, hvis du laver dejen før, i stedet for bare at bage dem før, vil jeg anbefale at du laver den om aftenen og bruger halv mængde gær. Så kan du lade den hæve natten over i køleskabet – altså en koldhævning – så du bare skal forme bollerne og efterhæve + bage dagen efter.
      Jeg er i tvivl om dit andet spørgsmål. Jeg har aldrig prøvet at bruge husk i kombination med hvedemel – kun i opskrifter, hvor hvedemelet erstattes helt. Hørfrøene burde du sagtens kunne bruge, tror jeg – men igen er jeg i tvivl om mængden. Beklager at jeg ikke kan være til mere hjælp på dette punkt.
      Held og lykke med det!
      ~Xenia

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *