Jeg har tidligere forsøgt mig med grove burgerboller – dengang var det med fuldkornshvedemel og hørfrø. Disse jeg lavede i dag efter Lines opskrift var dog i en helt anden klasse. De var SÅ lækre og kan faktisk sagtens måle sig med disse burgerboller, jeg lavede for endnu længere tid siden. Fordelen ved dem fra i dag er jo så bare at de er grove, hvilket er en ret stor fordel i mine øjne 😉
Jeg lavede halv portion i forhold til Line, da jeg tænkte at seks var mere end rigeligt – og jeg havde ret, for de blev ret store. Alternativt kan de sikkert også fryses ned – jeg har bare sjældent plads i min fryser til store mængder brød, og så kan jeg jo egentligt også godt lide at bage, så jo oftere muligheden er der, jo bedre 🙂
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Grove burgerboller med rugmel og havregryn
Opskrift efter Mad med hjertet
Ingredienser
- 2,5 dl vand lunkent
- 25 g gær
- 1 tsk sukker
- 1 tsk salt
- 2 spsk olie fx rapsolie
- 1 æg
- 75 g rugmel
- 50 g havregryn
- 300 g hvedemel
- sesamfrø til pynt
Sådan gør du
- Rør gæren ud i vandet. Tilsæt herefter salt, sukker, olie og æg. Tilsæt rugmel og havregryn og herefter hvedemelet lidt ad gangen. Ælt godt igennem og lad hæve i 1 time.
- Slå dejen ned og form til seks boller. Pres disse flade og lad dem hæve på bagepladen i yderligere 30 minutter.
- Tænd ovnen på 200º varmluft. Pensl bollerne med vand og drys med sesam- eller hørfrø.
- Bag ca. 12 minutter, til de er gyldne.