Grove burgerboller med rugmel og havregryn

Jeg har tidligere forsøgt mig med grove burgerboller – dengang var det med fuldkornshvedemel og hørfrø. Disse jeg lavede i dag efter Lines opskrift var dog i en helt anden klasse. De var SÅ lækre og kan faktisk sagtens måle sig med disse burgerboller, jeg lavede for endnu længere tid siden. Fordelen ved dem fra i dag er jo så bare at de er grove, hvilket er en ret stor fordel i mine øjne 😉

Jeg lavede halv portion i forhold til Line, da jeg tænkte at seks var mere end rigeligt – og jeg havde ret, for de blev ret store. Alternativt kan de sikkert også fryses ned – jeg har bare sjældent plads i min fryser til store mængder brød, og så kan jeg jo egentligt også godt lide at bage, så jo oftere muligheden er der, jo bedre 🙂

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Grove burgerboller med rugmel og havregryn

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stk

Opskrift efter Mad med hjertet

Ingredienser

  • 2,5 dl vand lunkent
  • 25 g gær
  • 1 tsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 2 spsk olie fx rapsolie
  • 1 æg
  • 75 g rugmel
  • 50 g havregryn
  • 300 g hvedemel
  • sesamfrø til pynt

Sådan gør du

  1. Rør gæren ud i vandet. Tilsæt herefter salt, sukker, olie og æg. Tilsæt rugmel og havregryn og herefter hvedemelet lidt ad gangen. Ælt godt igennem og lad hæve i 1 time.
  2. Slå dejen ned og form til seks boller. Pres disse flade og lad dem hæve på bagepladen i yderligere 30 minutter.
  3. Tænd ovnen på 200º varmluft. Pensl bollerne med vand og drys med sesam- eller hørfrø.
  4. Bag ca. 12 minutter, til de er gyldne.

Kategorier: Brød, Burgers, Mælkefri

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!