Grove pirogger med krydret kylling, gulerødder og spidskål

Jeg var ret træt i går, hvilket resulterede i at jeg kun nåede én af de to madlavningsting, jeg ellers havde planlagt. Egentlig ville jeg både have bagt pirogger til madpakke samt lavet en opskrift på stegt blomkål og kikærter i karry-kokos-sauce, som jeg længe har haft liggende. Men som sagt, måtte jeg vælge, og jeg vurderede at det var vigtigst at have noget til madpakke i dag. Som resultat heraf kom min aftensmad igen til at være lidt underlødig – den bestod nemlig af toast med kalkun og ost 😉 Men det var et godt valg, for disse pirogger er virkelig fantastiske. Ganske vist blev de langt fra ligeså pæne som Nadias – jeg har tydeligvis ikke lige så veludviklede folde-pirog-kant-skills, som hende, men ikke desto mindre smagte de herligt. Jeg tror at der kommer mere fyld ud af min portion end der gjorde af hendes, men jeg havde kun lige et par spiseskefulde tilbage, som jeg spiste, mens de bagte (så var jeg også sikker på at det smagte godt koldt jo 😉 ), så jeg havde da ikke skudt helt over mål.

Jeg tilsatte sukker til dejen, da jeg for nyligt har lært at dej hæver bedre med både salt og sukker i sig. Derudover brugte jeg både rugmel, som Nadia også selv foreslår, samt hvid hvedemel og lidt almindeligt hvedemel. I fyldet havde jeg først tænkt, at jeg ville lave det vegetarisk, men da det kom til stykket, var jeg mere tændt på en version med hakket kylling – lidt protein er jo altid godt. Jeg brugte lidt mindre løg, men til gengæld en del mere gulerod og kål. Til sidst tilsatte jeg lidt soja – bare fordi jeg er ret vild med det 🙂

Det bedste af det hele er, at jeg fik brugt den rest spidskål, jeg har haft liggende siden midt i september (riiimelig imponerende holdbarhed alligevel!) Stop spild af mad for the win!

Opskriften kan indeholde affiliate-links.

Grove pirogger med krydret kylling, gulerødder og spidskål

Ingen bedømmelser endnu

Antal: stk


Ingredienser

Dej

  • 1,5 dl vand
  • 15 g gær
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 50 g rugmel
  • 100 g hvid hvedemel
  • 100-130 g hvedemel

Fyld

  • 1 spsk olie
  • 1 spsk karry
  • 1,5-2 løg 100 g
  • 2-3 fed hvidløg
  • 200 g hakket kylling
  • 1/2 spidskål 250 g snittet
  • 3 gulerødder ca. 150 g
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk chilipulver
  • 1 spsk soja

Desuden

  • 1 æg til pensling

Sådan gør du

  1. Opløs gæren i vandet og rør herefter olie, salt og sukker i. Rør herefter melet i lidt ad gangen, ælt igennem og lad dejen hæve i en time.
  2. Forbered imens fyldet. Hak løg og hvidløg fint. Riv gulerødderne groft og snit spidskålen.
  3. Opvarm olien i en gryde og brænd karryen af heri. Tilsæt løgene, lad dem klare og steg herefter kyllingen igennem. Tilsæt grøntsagerne, spidskommen, salt og chilipulver og svits indtil de falder sammen og kålen bliver gennemsigtig. Sluk for blusset, rør soja i og lad stå indtil det skal bruges. Det kan sagtens laves lige inden dejen er færdighævet, men jeg syntes det var nemmere at arbejde med i kold tilstand.
  4. Tænd ovnen på 200º varmluft.
  5. Ælt dejen igennem og del i otte lige store stykker. Rul hvert stykke ud til en cirkel. Pisk ægget sammen med lidt vand, så det bliver nemmere at arbejde med. Læg en spsk fyld med top på den ene side af hver cirkel. Pensl kanten med æg og fold den anden halvdel over. Fold samlingen og klem evt. ekstra med en gaffel, så de holder. Når alle pirogger er samlet, pensles de med æggeblandingen og lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Bages i ca. 15 minutter, til de er fint gyldne.

Kategorier: Frokost, Mælkefri

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Hej!

Hjemme hos Xenia er en blog om mad, kager og andre lækre sager med opskrifter på alt fra lettilgængelig hverdagsmad i den sunde ende til herlige lækkerier af den syndige slags. Herudover blogger jeg om generel hverdag og livsstil, og alt andet der i øvrigt lige falder mig ind.

Velkommen til og velbekomme!