Grovtærte med skinke, broccoli og ost

Grovtærte med skinke, broccoli og ost

I går lavede jeg en tærte med broccoli, skinke, ost (mest fordi jeg lige havde det) i en lækker grov bund fundet her. Det er en meget enkel tærte, og dejen er faktisk nok den nemmeste tærtebund, jeg har prøvet længe, da den bare kan røres sammen i hånden med en ske og trykkes ud i formen så let som ingenting. Og så smager den samtidigt godt. Faktisk er det nok også den groveste tærtebund, jeg nogensinde har prøvet – oftest har jeg jo gerne mindst halv hvedemel i. Win-win-win… eller hvor mange win’er skal der være?

I går var desuden dagen, hvor jeg for første gang lavede forret til mig selv. Det skyldtes dog mest af alt, at jeg syntes det blev lidt overkill at spise mozzarella i tomatsalat og ost i tærte på én og samme tid – så jeg snød 😉 Hver gang jeg spiser tomatsalat bliver jeg mindet om, at jeg bør lave det oftere. Især her når det er så varmt og herligt sommeragtigt 😀 Det er jo nok en af de pæneste retter, altså! Jeg kan bedst lide det helt enkelt: tomat, mozzarella, basilikum, salt og peber:

Grovtærte med skinke, broccoli og ost

Grovtærte med skinke, broccoli og ost
1 tærte/4-6 pers.
Print
Tærtedej
  1. * 3 dl grahamsmel
  2. * 2 spsk hvedemel
  3. * 1 tsk salt
  4. * 1 dl koldt vand
  5. * 1 dl olie
Fyld
  1. * 1/2 broccoli
  2. * 200 g skinke i tern
  3. * 150 g mild ost i tern – eller revet
  4. * 4 æg
  5. * 4 spsk creme fraiche 6 %
  6. * salt og peber
  7. * 1 tsk paprika
  8. * 1 tsk tørret chili
Sådan gør du
  1. Rør mel og salt sammen til dejen og saml med vand og olie. Lad hvile i køleskabet i en halv time. Tænd ovnen på 180º varmluft.
  2. Forbered imens fyldes. Skær broccolien i helt små buketter og skræl og hak stokken fint. Overhæld med kogende vand og lad stå i 5 minutter (alternativt kan det koges ‘traditionelt’ i 2 min.).
  3. Pisk æg sammen med creme fraiche og krydr med salt, peber, paprika og chili. - See more at: Pensl en tærteform med olie (eller beklæd med bagepapir). Tryk tærtedejen ud heri i et jævnt lag.
  4. Fordel først broccoli, herefter skinke- og ostetern på bunden. Overhæld med æggemassen.
  5. Bag tærten i 30 minutter eller til den er gylden og æggemassen er stivnet. Lad hvile 10 minutter, inden tærten serveres.
Hjemme hos Xenia http://www.hjemmehosxenia.dk/
Grovtærte med skinke, broccoli og ost

Grovtærte med skinke, broccoli og ost

Grovtærte med skinke, broccoli og ost

Grovtærte med skinke, broccoli og ost

Grovtærte med skinke, broccoli og ost

Grovtærte med skinke, broccoli og ost

(Vist 2.002 gange siden 26/10-15, 2 visninger i dag)

6 comments

  1. Uhmm, lækker mad :-)

    Mange hilsner
    Birthe

  2. Ja, det var herligt. Selvom det ikke er så tit igen, at jeg gør det, bliver man virkeligt i godt humør, når man tager sig tid til at gøre lidt ekstra ud af maden – selvom man "bare" er sig selv 😀

  3. […] fra den anden dag. Bunden er en variation over den grove tærtebund, jeg første gang afprøvede her. Dog eksperimenterede jeg med fedtindholdet, så jeg brugte halv rapsolie og halv hytteost, da jeg […]

  4. […] til den lidt grovere tærtedej fandt jeg her, men lavede et par enkelte […]

  5. Super lækker tærte, og så er den da sund! 😉

    1. Dejligt at du kan lide den! 😀

Skriv en kommentar