Gulerodslasagne

Gulerodslasagne

Jeg spiser jo som bekendt ikke oksekød, men jeg synes alligevel at lasagneideen er fantastisk. Pasta + cremet sauce + ost = lækkert. Derfor afprøver jeg jævnligt diverse lasagner uden kød – og denne er en af de bedre.

Denne er endnu en af de opskrifter med høje vurderinger, jeg har fundet på Alletiders Kogebog. Jeg syntes det var lidt underligt at der skulle æg i, og efter at have smagt den, ville jeg egentligt også foretrække at have udeladt dem – men i det mindste giver de selvfølgeligt lidt mere protein 😉 Den var mindre cremet end jeg havde håbet og forventet – men det skyldes jo nok æggene i bechamelsovsen, som jo gør at det stivner frem for at være cremet. Men hvis man ser bort fra æggene, var det en rigtigt lækker ret, som jeg sagtens kunne forestille mig at lave igen. Den mættede også rigtigt godt – og det kan altså ikke have været æggenes skyld, for i den portion, jeg spiste, var der et halvt æg 😉 Det er nok snarere gulerøddernes fibre. Jeg spiste den bare som en vegetarret med nogle ristede champignoner, som alligevel skulle spises og en enkel salat – nok den mest enkle, jeg kender (hvis man ser bort fra bare grøn salat).

Jeg halverede opskriften fra Alletiders Kogebog, som skulle være til fire personer. Den portion, jeg lavede, skulle altså svare til to portioner. Men jeg spiste kun en fjerdedel og blev rigeligt mæt. Så med mindre man er meget sulten (og jeg plejer altså at have en god appetit) vil jeg anbefale at lave denne til fire personer. Hvis I går sultne i seng, sender jeg gerne en kage som undskyldning 😀

Jeg udelader forresten æggene i opskriften her, da jeg som sagt ikke vil anbefale at putte dem i. Hvis du alligevel insisterer, skal der to æg i efter osten er rørt i bechamelsaucen.

P.s. Dette bør være sidste gang i denne omgang, at I skal finde jer i slørede billeder. Jeg burde meget gerne låne min lillebrors kamera fra i morgen af – han bruger det alligevel ikke 🙂

4 pers.

* 400 g gulerødder

* 25 g smør

* 25 g hvedemel

* 4 dl mælk

* peber

* 1 grøntsagsbouillonterning

* 100 g revet ost 

* 2 spsk pesto (jeg brugte bare færdigkøbt, men lav gerne dit eget, hvis du gider)

* ca. 8 lasagneplader – eller så det passer med to lag i det fad, du bruger

 

 Gulerødderne skrælles og rives.

Gulerodslasagne

Smørret smeltes i en gryde. Pisk melet i og tilsæt mælken lidt ad gangen. Opløs bouillonterningen heri og smag til med peber. Lad simre indtil det er cremet og tykt. Rør 2/3 af osten heri. Tag 1/3 af bechamelsaucen (mornaysauce er det vel nu, eller hvad?) fra og rør pestoen og de revne gulerødder i de 2/3. 

Gulerodslasagne

Gulerodslasagne

Tænd ovnen på 175º varmluft.
Pensl et fad med et let lag olie. Læg gulerodssauce og lasagneplader lagvist – to lag af hver – det sidste lag skal være lasagneplader. Fordel bechamelsaucen uden pesto og gulerødder ovenpå og drys med det sidste ost. Lad lasagnen trække i 15 minutter inden den sættes i ovnen.

Gulerodslasagne

Gulerodslasagne

Bag ca. 40 minutter. Lad den gerne hvile 10-15 minutter, når den er færdig – så er det nemmere at skære pænere stykker og den sætter sig lidt mere frem for at flyde ud – det gjorde min version med æg dog ikke, men I forstår nok hvad jeg mener 🙂

Gulerodslasagne

4 comments

  1. Ser lækkert ud! Har du prøvet nogle af de kød erstatninger der findes, f.eks. Quorn?

    Mange hilsner
    Birthe

  2. Den lyder spændende – kan være jeg skal afprøve den på min vegetarven på et tidspunkt 🙂

  3. Birthe, ja jeg spiste forholdsvist ofte quorn, da jeg var helt vegetar – men kun de kyllingelignende produkter, da jeg altid godt har kunne lide kylling. Eftersom grunden til at jeg ikke spiser oksekød jo er, at jeg ikke kan lide det, så jeg heller ikke den store idé i at spise "det hakkede oksekød-quorn". Jeg smagte det én gang og i realiteten smagte det jo bare af det samme som det andet – stort set i hvert fald. Nu bruger jeg det dog ikke længere, da det ikke er billigere end kylling – og så kan jeg bedre lide kylling 😀

    Det synes jeg helt sikkert du skal Piskeriset – men som sagt: udelad æggene 🙂 Den får sådan en helt lækker sødme. Jeg kunne faktisk også godt forestille mig at lidt chili ville være godt deri som modspil!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *