Gylden kartoffel- og porresuppe med sprødt kalkunbacon

Til trods for min suppebesættelse var det pludselig lang tid siden jeg sidst havde fået rigtig hjemmelavet suppe – eller okay, halvanden uges tid, men hvem tæller. Så da jeg som ved et lykketræf havde alle ingredienser til at lave en god gammeldags kartoffelsuppe med porrer, var jeg ikke længe om at beslutte mig. Det bedste var, at jeg havde en pakke kalkunbacon og noget hjemmebagt brød i fryseren, som passede perfekt dertil.

Jeg legede lidt med ideen om at spice suppen lidt op med et eller andet, men da det kom til stykket, havde jeg faktisk mest lyst til den helt klassiske slags. Og i mit hoved er alle opskrifter fra “God mad, let at lave” traditionelle opskrifter 😉 Det eneste, jeg gjorde, var at bruge gulerod i stedet for selleri. Guleroden tilfører ikke det store smagsmæssigt, men den giver en fin gylden farve 😉

I supper som denne bruger jeg kun det hvide fra porren – mest fordi at det grønne jo giver en lidt “forkert” farve i mine øjne, men hvis det er ligemeget (og det er det jo officielt set), kan I bare nøjes med én porre.

 

2-3 portioner

* 1 løg

* det hvide af 2 porrer (eller 1 hel)

* 1 gulerod (ca. 100 g)

* 500 g kartofler

* 10 g smør

* 3 bouillonterninger

* 1 liter kogende vand

* 1 dl madlavningsfløde

* salt og peber

 

Desuden:

* 1 pakke kalkunbacon (eller alm. bacon)

* 1 spsk olie

* groft brød

 

Skræl kartofler og gulerødder. Skær dem i tern. Hak også løg og porre groft. 

Smelt smørret i en gryde og svits grøntsagerne her i et par minutter – det skal ikke tage farve. Hæld herefter kogende vand samt bouillonterninger ved og lad koge under låg i ca. 30 minutter.

Når suppen mangler ca. 10 minutter, ristes baconen på en pande i olien. Det tager lidt længere end med normalt bacon, men det skal nok blive lækkert og sprødt.

Blend suppen med en stavblender, rør madlavningsfløden i og smag til med salt og peber.

Server med et drys sprødt kalkunbacon og lækkert brød.

Næringsindhold i én portion (brød ikke medregnet)
Kcal: 512. Protein: 16% Kulhydrat: 51% Fedt: 33% Kostfibre: 7,7g.

2 comments

    1. ‘tis the season 😉 Men ja, lidt skægt, jeg så det også godt i morges 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *