Halloumi og æg

halloumiogaeg

For et stykke tid siden havde jeg jo som bekendt læseferie, og i den forbindelse benyttede jeg muligheden for at prøve noget nyt til morgenmad – det er ellers ikke der, jeg normalt bruger de store armbevægelser ift. variation, da det helst bare skal være hurtigt og nemt i hverdagene, når jeg skal af sted. Og i weekenden eller når jeg har god tid, ender jeg tit med bare at skippe den helt, til fordel for en måske lidt tidligere og gerne lidt større frokost.

Men anyway, jeg modtog jo Ditte Ingemanns “LOW CARB fra The Food Club” og en af de første opskrifter, jeg noterede mig, var denne morgenmad med halloumi, spejlæg og tomater. Jeg valgte at udvide tomaterne med agurk også, men herudover er opskriften herunder mere eller mindre som Dittes til punkt og prikke.

Jeg kan faktisk meget dårligt huske, at jeg har smagt halloumi før, men jeg ved, at jeg nogle gange fik det, da jeg vegetar, når vi grillede om sommeren. Dengang kaldte vi det “knirkeost”, så jeg ved ikke, om vi måske var for gode til at grille det lidt for længe eller hvad, for i denne omgang knirkede osten godt nok ikke, vil jeg gerne lige påpege. Den var bare blød og sprød og salt og lækker, og selv om den er lidt svær at opstøve (jeg endte med at finde den i Føtex), er det klart en morgenmad (eller “lidt tidligere og gerne lidt større frokost”), som jeg vil lave igen en anden gang.

Udskriv
Halloumi og æg

Opskrift efter “LOW CARB fra The Food Club” af Ditte Ingemann

Antal: 1 person
Ingredienser
  • 1-2 spsk smør
  • 65 g halloumi
  • 1-2 æg jeg bruger 2
  • 100 g cherrytomater ca.
  • 100 g agurk ca.
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 spsk balsamicoeddike
  • 1 lille håndfuld friske krydderurter fx basilikum, persille eller lign.
Sådan gør du
  1. Skær halloumi i passende stykker. Smelt smørret på en pande og svits osten her, til den er gylden på begge sider.
  2. Tag osten af varmen. Slå æggene ud på panden og steg dem til spejlæg.
  3. Skær imens tomater og agurk i tern og vend med olivenolie og balsamicoeddike, som evt. kan rystes eller piskes sammen for en mere cremet dressing.
  4. Server ost, spejlæg, tomater og agurk drysset med finthakket grønt.

2 comments

  1. Ost og æg er altså bare bedste venner – og det er ligemeget om det er cheddar, feta, mozarella eller whatever, yum! Ser godt ud.

    – Anne

    1. Ja, det funker nemlig bare! 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *