Hasselnøddeboller med æble og kanel

hasselnoddeboller2

Det sker faktisk utroligt og overraskende sjældent, at jeg bager sådan rigtigt. Og nej, jeg ved ikke, hvad det vil sige at bage forkert, så jeg ved ikke, hvorfor jeg overhovedet skrev “rigtigt” i den første sætning. Det er mandag, jeg har været tidligt oppe og har generelt sådan en dag, hvor det føles som om, jeg har trøjen omvendt på i overført betydning – og hvor netop dét faktisk også skete i bogstavelig forstand. Men ja, det er sjældent, jeg bager – i lørdags skete det dog, og det kom der disse fine hasselnøddeboller ud af. De er gode idet, at de har masser af god smag, hvilket opvejer lidt for den mindre brødagtige og mere kageagtige konsistens, som jo altså tit er en følgevirkning ved glutenfrit brød. Men de smager altså dejligt, let af æble og en anelse af kanel, så de er super efterårsagtige. Jeg spiser dem med tandsmør eller flødeost – og evt. en anelse æblemos på toppen. Og så bliver de altså kun bedre med en kop varm te til (eller kaffe, hvis man er den type)!

hasselnoddeboller1

Udskriv
Hasselnøddeboller med æble og kanel

Opskrift efter Julie Karla

Antal: 6 boller
Ingredienser
  • 2 æg
  • 2 spsk creme fraiche
  • 75 g æblemos hjemmelavet eller købt, fx Urtekrams, som er usødet
  • 50 g hasselnøddemel
  • 25 g pofiber
  • 2 spsk fiberHUSK
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 tsk kanel
  • 1 nip salt
Sådan gør du
  1. Forvarm ovnen til 160º.
  2. Pisk æg sammen med creme fraiche og æblemos.
  3. Tilsæt de tørre ingredienser og rør til en jævn dej. Lad hvile i 10 minutters tid.
  4. Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel dejen i 6 lige store klatter på pladen. Form til boller med våde hænder.
  5. Bollerne bages i ca. 20 minutter, eller til de er gyldne og faste.

hasselnoddeboller3

6 comments

  1. De ser vildt lækre ud! Når jeg lige umiddelbart kigger på næringsindholdet af det mel, ligner det bare blendede, ristede hasselnødder. Er det korrekt?

    1. Jeps, helt rigtigt – jeg tror faktisk ikke engang, at de er ristede (det er jo raw), men det kan man sagtens, hvis man gerne vil have endnu mere hasselnøddesmag 🙂

      1. Der står bare, det er ristet, men det er egentlig ret selvmodsigende, når der også står raw. Men tak, så blender jeg bare selv mine hasselnødder 🙂

        1. Ha, nå det spottede jeg ikke engang. Det kan være, at det er ristet ved meget lav temperatur måske? Eller i en dehydrator, selv om jeg så ikke synes, at man ville kalde det “ristet”. Men ja, blend du bare dit eget mel, det kan du i hvert fald sagtens 😀

  2. God formiddag,

    en skøn opskrift og gode sammensatte ingredienser:-)
    Vi vil klart forsøge os herhjemme.

    Nyd dagen.
    Maria & Tina
    “En verden af kunst”

    1. Tak, Maria og Tina – håber, at I får prøvet dem og finder dem gode 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *