Det sker faktisk utroligt og overraskende sjældent, at jeg bager sådan rigtigt. Og nej, jeg ved ikke, hvad det vil sige at bage forkert, så jeg ved ikke, hvorfor jeg overhovedet skrev “rigtigt” i den første sætning. Det er mandag, jeg har været tidligt oppe og har generelt sådan en dag, hvor det føles som om, jeg har trøjen omvendt på i overført betydning – og hvor netop dét faktisk også skete i bogstavelig forstand. Men ja, det er sjældent, jeg bager – i lørdags skete det dog, og det kom der disse fine hasselnøddeboller ud af. De er gode idet, at de har masser af god smag, hvilket opvejer lidt for den mindre brødagtige og mere kageagtige konsistens, som jo altså tit er en følgevirkning ved glutenfrit brød. Men de smager altså dejligt, let af æble og en anelse af kanel, så de er super efterårsagtige. Jeg spiser dem med tandsmør eller flødeost – og evt. en anelse æblemos på toppen. Og så bliver de altså kun bedre med en kop varm te til (eller kaffe, hvis man er den type)!
Opskriften kan indeholde affiliate-links.
Hasselnøddeboller med æble og kanel
Opskrift efter Julie Karla
Ingredienser
Sådan gør du
- Forvarm ovnen til 160º.
- Pisk æg sammen med creme fraiche og æblemos.
- Tilsæt de tørre ingredienser og rør til en jævn dej. Lad hvile i 10 minutters tid.
- Beklæd en bageplade med bagepapir og fordel dejen i 6 lige store klatter på pladen. Form til boller med våde hænder.
- Bollerne bages i ca. 20 minutter, eller til de er gyldne og faste.